Hook 07-06-12


7. června 2012, autor skraloup13,



My od Hooka jenom koukáme, co se děje. Ne že bychom to nečekali, nejsme žádný telata, ale skoro máme pocit, že žijem v jakémsi Absurdistánu.

Včera jsem si říkali, že kdyby vylezlo na povrch úplně všechno, tak nejspíš zjistíme, že se vesele rozkrádá půlka rozpočtu. Jeden z nás, kterej na svět pohlíží přes optiku Zeiss a tudíž má ostřejší vhled říkal, že se rozkrádá celej, ale ať si to necháme pro sebe.

Kott povídal, jak tvrděj přepisy odposlechů, že je to celý vod Pohanky. Mno, ať je to od koho chce, pohankovej kaše si užije vrchovatě. V lapáku ji vařej obden.

Dneska jsme v kalupu, takže žádný dramatický slohy se konat nebudou. Ono je to někdy tak zamotaný, že jeden nestíhá ani to pověstný hovno.

Akorát ještě chceme vyjádřit svůj velký obdiv kapitánovi výletní lodi Dyje, jež brázdí, tedy spíš brázdila, Vranovskou přehradu. Výletní loď začla z dosud nezjištěných příčin hořet a kapitán poté, co vyházel cestující, otevřel ventily, loď zaplavil, potopil a zabránil tak zničení plavidla. Voda totiž oheň přepere, zvlášť když je jí tolik, jako na Vranově.

Loď Dyje teď sedí na dně, v hloubce asi sedmadvaceti metrů a čeká na vyzdvižení. Bude zřejmě čekat dlouho, protože, jak se vyjádřil jeden nejmenovaný expert, vyzdvižení by stálo přibližně tolik, jako sedm nových lodí stejného typu.

Jasně, někdy se dobrej úmysl zvrtne, ale i tak nám akce kapitána přišla chladnokrevná a promyšlená. Tleskáme.

Venku bude doufám slušně, protože jsem si nevzal svetr. Chcát bude, odpoledne. Večer by mělo přestat.

Ty jo, už aby byl večer. Dnešek bude příšernej.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička