Hook 24-07-12


24. července 2012, autor skraloup13,



„Češi nezálohují a riskují ztrátu pamět.“

Tak tenhle titulek nás od Hooka zaskočil. Opravdu by nás nenapadlo, že v dnešní době přecpané informacema někdo nezálohuje. Byť by to bylo jen do notýsku. My, když se večer sejdem u Hooka, tak první hodinu mimo pití piva zálohujem pravě uběhlej den. Pokaždé. Každej máme tlustej sešit s linkama a zapisujeme tam všechno, co nás od rána obohatilo. Tím pádem máme paměť v poho a víme o všem.

Jeden z nás, co je výtvarně nadanej, si k tomu kreslí i vobrázky. Třeba včera ráno, když rozespalej vycházel z baráku, prošláp na chodníku jedno psí nadělení. Večer pak k tomu nakreslil takovej krátkej komixovej příběh, aby nezapoměl.

První obrázek – stojí rozespalý ve vchodových dveřích. Druhý obrázek – stojí v hovně. Třetí obrázek – stojí u odpadkového koše a zahazuje Conversky. Čtvrtý obrázek – jde bosej a nasranej na metro.

Pro doplnění – měl jen dva fixy, takže vše je vyvedeno v černé, pouze hovno je fialové. Teď už díky tomu vím, co to je fialovej hnus. Každá příhoda někoho obohatí a někomu něco sebere. Vše je vyvážené.

Punková skupina Pussy Riot, to má nahnutý. Respektive to maj nahnutý holky, co seděj ve vazbě. Tuším že od března. My od Hooka to sledujeme od začátku a zatím jsme se k tomu nevyjadřovali. Již několik let jsme totiž připravovali poznávací cestu po Předuralí a nechtěli jsme, aby nám to někdo zatrh.

Nicméně čeho je moc, toho je příliš. Na Předuralí serem a nahlas říkáme, že mít moc a bejt mstivej tak, jak to předvádí báťuška Putin, je vaše velebnosti hnus. Tohle možná pasuje k zpovykanýmu rozmazlenýmu fakanovi, ale…

Že se o někom zazpívá písnička s nelichotivým textem – heleďte, o mně, když jsem byl kdysi na vojně a chránil jsem tuhle unavenou zemi, aby ji nenapad nepřítel, taky jeden kámoš zazpíval píseň, jejíž text bych si nevystavil. On byl z osady Soumrak a zpíval písně táborových ohňů a Jarka Nohavici.

Když mne tenkrát spatřil na prvním opušťáku, ostříhanýho a vycepovanýho tak, že i pro pivo na výčep jsem si chodil pořadovým krokem, spustil na celou hospodu U Kulatej báby Nohavicovo „Copak je to za čuráka…“. Štvalo mne to, ale do vazby bych ho neposlal, ani kdybych moh.

Prostě si my od Hooka myslíme, že to, co Putin vyvádí je víc než špatný. Holky z Pussy Riot litujem a držíme jim palec.

Mno, tak dneska to bylo angažované, povětšinou, ale někdy se to nedá a my od Hooka, i když se okolí jevíme jako skupina opilců, co neudrží myšlenku a moč, jsme na některý svinstva pořád ještě citlivý.

Dnes bude chcát jen někde. Pokud si dáte pozor a budete jinde, nepotřebujete deštník.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 24-07-12” - 1


    Eva   (24.7.2012 (15.04))

    Putin se asi tak trochu zhlédl v Lukašenkovi... a bude hůř... držím Rusům palce, ale asi marně, hned tak se ho nezbaví a stihomanství se bude prohlubovat...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička