Hook 10-08-12


10. srpna 2012, autor skraloup13,



Četli jsme my od Hooka, že se jakási putyka zapojila do akce „Kompostujeme zdravě“. Že jako když vokrájej zeleninu na přílohy, třeba, tak ten odpad nevyhoděj, ale daj ho na kompost, kterej maj k tomuto účelu založenej.

Tahle myšlenka nám přišla děsně fajn, neb co je bio, eko a dia nám sedí a začali jsme přemejšlet, ža bysme se do toho zapojili taky. Jenže ono to není tak jednoduchý, že.

Nejdřív jsme museli vybrat flek, kde se ten kompost, kterej nás vynese do dalších levelů, založí. Dost jsme o tom dumali a pak jsme usoudili, že nejlepší místo bude vedle výčepu pod řeznickým špalkem, kterej stojí v koutě a sedává u něj Džesika.

Sice se toho pod něj vejde málo, asi tak dva kýble, ale zasejc to máme na očích a pod kontrolou. Trošku jsem to jako ohradili a na stěnu nad špalek dali cedulku, že tady sbíráme bioodpad, že tady je založenej kompost L.P. 2012 a že, až proběhnou všechy očistný a hnilobný procesy, tak z něj bude humus. Ten humus že pak zpeněžíme v Holešovické tržnici a pojedem na romantický výlet.

Mno, po dvou dnech od založení kompostu vám můžu říct, že pojedem tak akorát do prdele. Po dvou dnech kompostování jsme se totiž koukli, co nám pod špalkem hnije a byli jsme zděšeni. Jen tak namátkou, co tam ti idioti, co kolem korzovali jdouce se vychcat naházeli:

Sto dvanáct vajglů (většinou Marlboro – ty kouřím já), prošlej lístek na dopravu, klíče od bytu, fotku koníka Toníka s podpisem, fotku Václava Klause bez podpisu, ohmatané a oslintané brožované vydání Kámasůtry, netknutý Máchův Máj vázaný v kůži, futrál na spacák, hodinky digitální s vybitou baterkou, nevyplněné daňové přiznání za rok 2009 (pouze v kolonce „celková daň“ bylo napsáno „nasrat“), šlupky od pistácií a dvě kapří šupiny pro štěstí.

Dost jsme se na Džesiku zlobili, že to málo hlídal, když u toho sedí, ale ten si z toho nic nedělal a poslal nás kamsi. Samozřejmě jen obrazně, do prdele jsme nešli, ale mrzelo nás to dost. Jediný, z čeho by šel udělat humus jsou ty vajgly. Ostatní mi přijde anorganický. Říkám vám ale na rovinu, že si kvůli jakýmusi posranýmu romantickýmu výletu nezhuntuju plíce.

Víte, asi jsem se kapku rozepsal, zatím jen jedno téma, ale chtěl jsem, abyste pochopili, vo co nám šlo, abyste věděli, že jdeme s dobou, že registrujeme nový trendy, že se zapojujeme do kampaní, že máme svůj osobitej outfit, že jsme stylisti sami sobě, že jsme stále o krok napřed a že s náma je možný vše, ale bez nás nic.

(Kurva, to bylo hodně hluboký.)

Dům pro Havlovu knihovnu prej zkoumá inspekce MK. Tohle nám je celkem u prdele. Spíš mě zajímá, co je v tej knihovně za knížky. Třeba v mojí, která je malá, mám Karla Maye, Káju Maříka, Robinsona a tak. Furt dumám, jestli v tej Havlovic knihovně, která je asi velká moc, je třeba Malej Bobeš. Asi se tam někdy půjdu mrknout – pokud tam teda pouštěj.

Mno, musím utíkat. Bubeneč, jak jsem již anoncoval milé Běle Farské, rozené Bršlicové, netrpělivě čeká.

Užijte si víkend, buďte v poho a nebojte se ničeho. Možná budem zítra u Hooka grilovat. Možná nebudem – ono dost záleží na tom, jak se nám bude chtít.

Trochu bude přes den chcát, ale nijak dramaticky. Bude to víkend na pohodu. V pondělí, snad.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 10-08-12” - 2


    Eva   (10.8.2012 (11.16))

    Podobné aktivity krásně paroduje Matt Groening v Simpsonových, když se Líza svého přítele, který vyndá z kapes nějaký humus, nadšeně zeptá: "Taky kompostuješ po kapsách?"


    skraloup13   (11.8.2012 (16.29))

    :-) :-)



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička