Hook 21-08-12


21. srpna 2012, autor skraloup13,



Náš taťka nejvyšší, bravurní luštitel sudoku a věrný přítel Putina milosrdného (toho Putina, který ve své neskonalé laskavosti napařil Pussy Riot pouhou dvojku ve vzdělávacím centru nedaleko Čukotky), náš Venda sangvinik erudovaný a erodovaný, si vyjel na Sicílii a po vzoru Hanzelky a Zikmunda se s námi dělí o postřehy, které svým bystrým okem, skrytým za vytuněné bifokály, odhalil.

Ty krávo, dlouhý souvětí se mi povedlo. To asi, že hic zmizel a příjemně chčije.

Jak jsme, my od Hooka, četli, jeho první dojem z Itálie je hnědá barva. Je to dojem silný a jediný. Asi že se za letu podávala čokoláda? Nějaká podprahová asociace? Nevíme, ale tu hnědou omílá furt dokola. Možná, aby to nebylo tak fádní, dodává, že u nás je spíš barva zelená. Po telemostu s panem Hájkem doplňuje, že u nás je ještě mírně nažloutlá. Barva. Ale v Itálii je hnědá. Tečka.

Prý ještě před odletem věděl, že je v Itálii hnědá. A před iks lety v Davosu se o tom též zmínil. Dovolil si tenkrát svůj referát odlehčit takovou slovní hříčkou, že jako hnědá se hledá. Smál se jen Hájek, ostatní nerozuměli ničemu. Mimochodem, my tomu nerozumíme doteď.

Abych to shrnul a nezaplet se do toho, prostě Venda v Itálii vylez z éra a přišlo mu všechno kolem tak nějak na hovno. Je prostě bystrej a náš.

Včera byl hic strašnej. Seděl jsem u Hooka, vyprahlé hrdlo zaléval Gambriinusem z namraženýho půllitru a myslel na věci vzdálené. Doufám, že se to už nebude opakovat, jelikož zdraví mám jen jedno, slabý, chatrný a nevalný. A taky mě ty vedra dost serou.

Četli jsme, my od Hooka, že svatební cesta může být nejen začátkem, ale i koncem manželství. Mno, to asi jo, ale jde vo to, jestli se k tej svatební cestě vůbec dostanete.

Jeden známej měl svatbu. Přišel s nastávající k oddávajícímu, kterej se zeptal, jestli si Růženu bere dobrovolně, z lásky a tak. Známej se zadumal a pak řek, že vo tom takhle ještě nepřemejšlel. Že momentálně neví.

Ze svatby sešlo, za velkého křiku, nadávek, slz a facek. Známej se rozhod, že se už ženit nebude, protože, jak nám řek, tyhle akce jsou na něj příliš emočně vypjaté. Lepší je lejt Gambriiinus a něco si číst. Zrovna teď čte Angeliku a děsně se u toho směje.

Dnes bude příjemně. Přívětivé mraky odkázaly puchejř do patřičnejch mezí, osvěžující deštík mi zmačkal xicht do úsměvu. Je nádherně, když chčije. Jeden má takovej pocit smíření se s Všehomírem.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička