Ostrov Flores – 14.7.2012


26. srpna 2012, autor Ludek,



Spánek byl velice příjemný, v chladném pokoji. Ráno v 6 hod byl slyšet zpěv jeptišek. Zašli jsme na snídani a po snídani nás přišla navštívit Katka, že spí ve vedlejším hotelu Rima.
U jeptišek bylo na další noci obsazeno, tak jsme se museli přestěhovat. Ubytovali jsme se také v nedalekém hotelu Rima. Program jsme si zvolili odlišný od našich kamarádů.
Půjčili jsme si motorku a jeli prozkoumávat okolí. Prvním výletem byly terasovité pole, které jsme pofotili a vyrazili zpět do města, kde jsme chtěli natankovat, dát si oběd a vyrazit na druhou stranu.
 
 
 
 
 
 
Přijeli jsme k čerpačce s prázdnou nádrží, ale obsluha nám sdělila, že benzín nemají. A skutečně neměli. Ale za chvíli tam byla holčina s petkou benzínu. Tak jsme jí zaplatili 10 000 IR a jeli na oběd.
Restauraci jsme měli vybranou dle průvodce a poprvé jsme si dali neexotická jídla. Já jsem si dal hovězí a Baruška kuřecí steak s hranolkami. Udivila nás velikost porce, která byla o trochu větší než předkrm. Můj hovězí steak byl vysoký asi 4 mm 🙂 a byl celý utopený v nějakém jejich sosu. Jinak jídlo bylo chutné.
Po obědě jsme vyrazili do tradiční vesničky, kterou jsme našli s pomocí místního hocha, který nás tam doprovodil na motorce. Vesnička byla opravdu malá.
 
 
 
 
 
 
 
Poté jsme se vydali na obhlídku jezera, které bylo vzdáleno 20 km od města Ruteng. Cestou k jezeru jsme si koupili nějaké sušenky a jedno velké pivo Bintang.
 
Po zaparkování a zaplacení vstupu jsme ušli pár kroků a byli u jezera, kde až na dva rybáře nikdo nebyl. Kolem dokola vede cesta, ale je dost zarostlá, takže po pár metrech to vzdáme, bojíme se, co za tvory by nás mohlo pokousat. Sedneme si na břeh, popíjíme pivko, jíme sušenky a je pohoda.
Cesta zpět rychle odsejpá, Luďa si užívá na motorce klopení zatáček. Po příjezdu domluvíme s provozovalem hotelu zítřejší odvoz do vesničky Bajawa na 6:30. Ještě zajedeme na místní trh, koupíme trs banánů a mandarinky. Kolem nabízejí hodně ryby, živé i mrtvé. Na trhu je hroznej šrumec, kolem furt někdo projíždí na motorce a troubí.
Do těchto končin cizinci jezdí, ale ne v tak hojném počtu, jako například na Bali, tak jsou tu z nás bělochů více vyplesklí, děti na nás furt pořvávají a někteří odvážnější se nás pokusí oslovit, jak se jmenujeme a pak se tomu strašně smějí, když jim odpovíme.
V hotelu se setkáme s ostatními kamarády a jdeme společně na večeři do stejného podniku jako na oběd. Vyprávíme si zážitky z celého dne a jdeme spát.
Není kde se vysprchovat, tak to necháváme na jindy. Jsme v horách, tak je v noci docela chladno. Místo okna jsou v pokoji jen něco jako skleněné žaluzie, tak krásně slyšíme všechny ruchy z ulice. K ránu slyším melodii nějakého projíždějícího auto nabízejícího cosi a pak asi půl hodiny kohouta, který tu melodii opakuje stále dokola 🙂







Zařazeno v kategorii Indonéský deník



Počet komentářů na “Ostrov Flores – 14.7.2012” - 1


    Eva   (26.8.2012 (14.29))

    Ty fotky rýžových polí jsou moc zajímavé. Takhle terasovité, jsem si je nepředstavovala.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička