Psyllium


27. srpna 2012, autor redakce,



 

 

Dříve se na mechanické čištění pivních trubek používal takový špunt, který se pod tlakem vehnal do potrubí, tam prolítl a všechnu nečistotu z trubek i z jejich stěn vzal s sebou ven. Hospodští tomuto létajícímu udělátku přezdívali „Gagarin“.

 

Podobně jako Gagarin funguje i ve vašich trubkách psyllium, ale mnohem šetrněji a efektivněji. Psyllium je vláknina, která se vyrábí z obalů semínek jitrocele indického, což je latinsky Plantago psyllium. Takže je stoprocentně přírodní.

 

http://onlinelekarna.com/psyllium 
 

Tato vysušená jitrocelová směs se zalije vodou a vypije. Ve střevech pak nabobtná, což vytváří výše zmíněný čistící efekt. Psyllium při svém putování trávicím traktem absorbuje všechny toxiny a přebytečné látky. Uvolněné střevní stěny pak mohou z potravin lépe vstřebat potřebné živiny a minerály.

 http://onlinelekarna.com/psyllium-indicka-rozpustna-vlaknina-50g-dr-popov

 

Psyllium byste si měli přibalit také na dovolenou, protože reguluje trávení a příznivě řeší „cestovní problémy“, jako průjem a zácpa.

 

Psyllium napomáhá i při snaze zhubnout. Protože se v trávicím traktu mnohonásobně zvětší, máte pocit plného žaludku a nemusíte tolik jíst. Sice není samospasitelný, běžnou stravu nenahradí, ale tím, že zahání pocit hladu, zamezí zbytečnému přejídání.  A co je důležité při každé dietě, psyllium není návykové.

 

 

 

 







Zařazeno v kategorii Ostatní literatura





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička