Hook 29-08-12


29. srpna 2012, autor skraloup13,



Kalifornští vědci, kteří zkoumají kde co, jelikož mají granty a vytrvalost publikovali studii o tom, jestli jsou nutný teplý večeře. Prej že někdy jo. No, my od Hooka v tomhle máme jasno. Teplý pivo je hnus.

Je fakt zajímavý, na jaký píčoviny se daj sehnat prachy. A je taky zajímavý, že na věci podstatný neseženete ani vorla. Kupříkladu jeden známej, kterej hodně čte a má rozhled chtěl dole v Nuslích na Botiči postavit malou vodní elektrárnu. Že by pak natáh dráty nahoru na pražský k Hookovi a byli bysme co se týče chlazení naprosto soběstační a nezávislí.

Nedostal nic, protože prej voda v Botiči má takovou sílu, že není turbína, kterou by to nerozežralo. No, možná na tom něco bude, ale stejně – mohlo se to aspoň zkusit. Mimochodem, jednou jsem viděl, jak se v Botiči něco hejbe. Takže zas tak strašný to nebude.

Včera jsme debatovali na výčepu o tom, že je spousta dětí, co maj stres z prvního dne ve škole. Jsou vyklepaný, chvějou se, nešťastně pomrkávaj a celkově nepůsoběj dobře. Myslíme si, že pro tyhle děti by bylo lepší, kdyby do školy nastupovali až den druhej. Ale je to jen takovej nápad – nic víc.

Mno, teď vážnějc. Náš taťka největší, znamenitý autor poutavých cestopisů a brilantní luštitel sudoku Václav Klaus vrátil ministru Chalupovi zákon o Šumavě, že je prej zbytečnej. Chalupa sice tvrdí, že zbytečnej není, ale jelikož narozdíl od Klause luští sudoku s velikejma obtížema víme, kde je pravda.

Mimochodem, náš taťka má s Šumavou svý plány, že. Chce, aby se Šumava otevřela lidem, aby tam bylo mnohem víc sjezdovek a jinejch atrakcí. Taky by se tam mělo udělat víc silnic, nějaký letiště a přístav. A kácet a kácet a kácet, jelikož pro samý stromy tam není vidět ničeho.

Boubínskej prales se nechá, akorát by se tam dala klimatizace, protože v létě je tam děsnej hic. Navíc pan Hájek, kterej nepochází z opice ale z gekona řek, že než se dá Šumava do pucu bude to trvat léta, takže práce bude dost a spokojený budou všichni.

Tenhle záměr si pochvaluje i Jaroslav Borka, lídr kandidátky KSČM v Karlovarským kraji, protože to vyřeší nezaměstnanost v regionu. Navíc můžou upustit od výstavby vědecko-technického národního parku, od kterýho si slibovali nová pracovní místa.

Ten park měl stát třista mega. Představuju si to jako velkou asfaltovou plochu, kde jsou různý přístroje pod takovejma jako stříškama, aby na ně nechcalo a celý to chránej ekoaktivisté, kteří jsou k těm přístrojům připoutaní.

Pan Borka míní, že teď stačí nakoupit pár autobusů a vozit nezaměstnané za prací na Šumavu. Hodně se ušetří a daňovej poplatník bude šťastnej.

ODS se hádá, jestli má místo Nečase přijít Klaus. Myslíme si, my od Hooka, že je to hádka zbytečná. ODS už nezachrání, ani kdyby místo Nečase přišel Harry Potter.

Venku jsou mraky. Jako na obloze. Určo bude chcát, ale momentálně nedokážu říct kdy.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička