Hook 31-08-12


31. srpna 2012, autor skraloup13,



„Odborníci vyrážej do boje proti lichvářům.“

Tenhle titulek jsme si včera přečetli u Hooka a zalilo nás takové příjemné teplo. Něco jako když po vánočním stromkem nenajdete fusekle, ale Barbie s Kenem a Blizzarda zapřaženýho do saní. Znáte to. Prostě příjemné překvapení.

Pak jsem ten článek dočet a můžu vám říct, že je to s odpuštěním v hajzlu. Opět. Kecy kecy kecy a ještě jednou kecy.

Kravaťáci seděj a blejou píčoviny. Že je třeba zvýšit finanční gramotnost obyvatel, že to, že statisíce lidí jsou v prdeli a v exekuci (což je to samé) vnímaj jako palčivej problém, že daj dohromady využitelnou judikaturu a prostě málem jsem to nedočet.

Tohle je pro náš stát typický. Řeší se následek, nikoliv příčina. Ufff. Tady jsou všechny naše vedoucí smažky tak zesraný z demokracie, že než aby něco zatrhly a celej Brusel se vztyčeným káravým ukazovákem poslaly do prdele, nechaj každýho ať si dělá co chce, i když výsledek je tristní.

Tohle je asi na delší úvahu, které řek bych nejsem schopen, neb jsem prostý ducha, ale prostě mě sere, když vyhulenci, co tomuhle státu, tedy nám všem zatnuli sekyru nevídanou, blejou píčoviny vo tom, že my, masa debilů, nemáme finanční gramotnost.

No, to jsem se při pátku zasejc rozčílil. A přitom je venku tak hezky. Chčije, je chladno, ideální počasí.

Zdeňka Vítková, která je redaktorkou serveru Ekolist.cz, měla včera slabší chvilku, asi že to vedro a sepsala článek, nebo spíš návod, jak se na nový školní rok připravit ekologicky.

Rad je tam spousta, takže vyberu jen některé.

Obaly na sešity nemusíte kupovat. Buď si je můžete ušít, nebo z něčeho vyrobit. Starý penál, batoh, pytlík na cvičky, pytlík na svačinu a vůbec jakejkoliv pytlík nemusíte vyhazovat, ale můžete je oživit.

Spolužáci, kteří bydlí ve stejném paneláku, se mohou do školy střídavě nosit. Na zádech, ti silnější v náruči.

Velké varování před výrobky z PVC. Děsně zatěžujou přírodu. Poznáte je podle značky PVC. Pokud značku nenajdete, poznáte je podle toho, že jsou z umělej hmoty. Chléb s máslem proto nedávat do plastovejch krabiček, ale do kapsy.

Nepoužívat fixy a zvýrazňovače.  Použijte tlusté nelakované pastelky, kterejma sice nezvýrazníte ničeho, ale nezbyde po nich plastovej odpad.

Kupujte sešity z recyklovaného papíru. Americká Agentura pro ochranu přírodního prostředí, která úzce spolupracuje s Kalifornskejma vědcema uvedla, že dvaačtyřicet sešitů z recyklovanýho papíru zachrání jeden strom, vysokej asi jako jelen Sika. Možná i vyšší. Kurva!

Někdy fakt zírám, čím vším se lidi dokážou živit. Těch rad tam bylo ještě povícero, ale už nemám sil. Jdu si udělat kafe a pak si možná na chvíli lehnu. To jemné šumění osamělých kapek dopadajících na oprýskaný parapet, ten zvlhlý holub vykukující z okapu, ta zatažená obloha – je to prostě uspávající, uklidňující, utišující a utěšující.

Bude chcát až do pondělí. Bude prostě hezky.

Fajn víkend a pokud ho přežijete, potkáme se první školní den. S recyklovaným sešitem v ruce a s chlebem s máslem v promaštěné kapse.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 31-08-12” - 1


    Eva   (31.8.2012 (12.30))

    Lidí, co opravdu pracují, je čím dál míň a narůstá masa těch zbytečných žvanilů (někdy se jim také říká poradci či odborníci), takže se ti, co pracují musí více ohánět, aby tuhle verbež uživili... hezky to vyjádřil M. Macek, našla jsem ti to: http://www.suvicka.cz/?p=8092



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička