Hook 17-09-12


17. září 2012, autor skraloup13,



„Vzal jsem si modrý oblek s proužkem a vyrazil do City. Bylo všední ráno, bezútěšné, šedivé, jaké jsem prožíval posledních několik let. O dvanáct hodin později jsem byl na útěku a v patách jsem měl policii sedmi států.“

Tak. To byl přiklad. Pokud chcete čtenáře zaujmout, musíte úvod pojmout akčně. Začít příběh popisem noční zasněžené krajiny není úplně nejšťastnější, protože většinou čtenář knihu zaklapne a jebne zpátky do regálu.

Čet jsem titulek, že Hušák, co dokázal zruinovat tiskárnu na prachy, jelikož má neobyčejně silnou vůli, nezávidí Hegerovi jeho boj s mafií.

Mafie, don Corleone, lupara, vendeta a podobný věci nás od Hooka bavěj, takže jsem pokračoval v četbě – příklad dobrýho začátku v praxi. Bohužel, což se děje v množství větším než malém, myslitel se úvodní větou tak vyčerpal, že dál už jen vyblil píčovinu. Totiž, že je ideální doba spočítat flašky s chlastem. V celým státě.

No, nevím, jak jste na tom vy doma, ale dopočítat se flašek třeba u Hooka je úkol nadlidskej. Tam neustále něco chybí či přebejvá a Romča majitel je z toho na prášky, jelikož miluje lad. Jako pořádek.

Spočítat flašky s chlastem v našem státě je nemožný už jen proto, že tak velký číslo neexistuje. Tomio Okamura nám k tomu řekl, že on si osobně myslí, že to bude o něco víc, než nekonečno. Asi o čtyři. Ale možná taky o dvanáct.

Mezi náma, já se vlastně vůbec nedivím, že Hušák Sazku přived cugrunt.

S tím chlastem je to fakt na hovno. Prej žhavá vyšetřovací verze, co je teď v kurzu, pracuje s nemrznoucími kapalinami do ostřikovačů ze sousedního Polska. Je fakt, že Poláci maj k těmhle věcem slabost, vzpomeňte, jak si dochucovali jídla posypovou solí, ale tohle už je přes čáru.

Kdyby mi někdo lil podobnej sajrajt do piva, tak na Pražským stojí barikáda, i kdybych ji měl bránit sám. Jsou momenty, kdy jde vše stranou.

Vláda, asi že vaječňák nemá tolik voltů jako čistej líh rozhodla, že pojišťovny nesměj rozlišovat mezi muži a ženami, alébrž musí ke všem přistupovat jednotně, tedy jako k transvestitům. Jsou to všichni debilové. My od Hooka se tomuhle nepřizpůsobíme. Jediný co, tak jsme ochotni si občas vzít sukni. Modrou, riflovou.

Miloš Zeman svou prezidentskou kampaň přesunul do okolí měta Schönwald, což je kousek od Aše,  protože zjistil, že Becherovka se teď vyrábí pouze na export. Je vysmátej a v poho, stejně jako jeho volební štáb.

Ostatní kandidáti, na nichž se projevuje nedobrovolná abstinence absolutní ztrátou všeho, chtějí jet za ním. Pouze Jakl, kterej je zásadovej a bez peněz, protože půjčil Hájkovi na sestavení rodokmenu, jenž má dokázat, že Hájek pochází z gekona, zůstává a je hospitalizovanej u Nepraše.

Byl jsem včera upozorněnej, že nemám říkat kozy, jelikož je to neuctivý, ale že mám říkat silikony. To prej uctivý je. Dost jsem se s dotyčným poštěkal. Lidi z tej prohibice blbnou na kvadrát. Ještě že my, co jedem na pivu, neztrácíme nadhled.

Dnes bude chcát, ale neprozradím kdy a kde. Zkuste na to přijít sami.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička