Hook 25-09-12


25. září 2012, autor skraloup13,



Novinář Blažek zinkasoval od Ministerstva obrany za dva měsíce dvěstě osmdesát litrů, protože vypracoval zprávu, jakže vypadá ministr Vondra, když je v televizi a vede řeči.

Zpráva je to děsně tajná a nikdo se ji nesmí dozvědět. Úředníci z ministerstva tvrdí, že by zveřejnění mohlo natropit nenapravitelné škody, neb novinář Blažek ve svém elaborátu konstatoval, že Vondra v televizi působí jak kretén.

Tohle nás od Hooka pobavilo, protože to bysme Vondrovi řekli i zadarmo. Nebo za sud.

Když už jsme u toho – jeden z nás se začal živit jako poradce. Říkal nám, že je to skvělej kšeft a že bude v děsným balíku, takže si bude moct kupovat lahváče hned po ránu a ne až v deset dopoledne. Nemá zatím žádný klienty a tak trénuje u Hooka. Radí lidem kudy na hajzl.

Víte, byla by to docela sranda, kdyby zůstal jen při tom. Když se jich ale začal při návratu ptát, jestli spláchli, jestli si umyli ruce a jak se celkově cítí, začalo se to posouvat kamsi jinam. Pak mu jeden model řekl cosi od plic a kámoš toho radši nechal. Ono není všechno zlato, co je žlutý a lepší holub v dlani, než kdokoliv jinej někde. Jestli mi tedy rozumíte.

Kámoš se vrátil ke svý původní profesi. Je opět příživník a celkem funguje.

Socani představili projekt „Váš kraj, Váš rozpočet, Váš Armagedon“. V projektu vyjádřili myšlenku, že je potřeba rozkrást i poslední zbytky toho, co je ještě na svým místě, a že pak bude konečně čas na to něco dělat.

Já nevím. Přijde mi to divný. Tohle budování šťastnejch zítřků mě už nějak nebere. Jsem skromnej. Mně stačí, když přijde zítřek jako takovej. Sám, bez přívlastku, prostě normální zítřek, kterej se pokusím přežít.

Uff, celý je to nějaký ujetý.

Koukali jsme, my od Hooka, že na netu se v poslední době vyrojila spousta dotazů, na který nikdo nevodpovídá. Zželelo se nám nevědomých, tři dotazy jsme vybrali a osvětlili:

„Proč Lady Gaga přibrala?“     Protože moc žere.

„Svedl kanec Marek zadanou Zuzku?“    Nestarejte se o píčoviny.

„Penisy se zmenšují?“    Tak jako s tímhle bacha.

Doufám, že spousta z vás má teď v těchto pro život důležitých věcech jasno. Ostatně, vnášet jasno do čehokoliv je pro nás od Hooka přirozené jako již mnohokrát vzpomínané pití piva.

Čet jsem nedávno v časopise „Spokojenej život“ moc zajímavej článek o průjmu. Že průjem je nutno vnímat jako signál, že se něco děje.

Když odmyslím to, že je to signál poměrně nepřehlédnutelnej, jenž většinou nejde bagatelizovat, musím s obsahem článku souhlasit. Nám od Hooka třeba signalizuje to, že jsme po těch mexickejch fazolích neměli lemtat vaječnej koňak. Vy to máte třeba jinak, ale platí jedno – tenhle stav vám připomene, že jste nedávno něco posrali.

Venku je obloha jako šmolka. Mraky nevidět, slunce mne paprskem šimrá pod víčky a ani ten největší pesimista by neřek, že bude chcát. Ehm, bude.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 25-09-12” - 1


    Eva   (25.9.2012 (19.24))

    A víš, jak definují úředníci z VZP průjem? Prozradila mi to kamarádka, která pracuje jako zdravotní sestra, která návštěvuje pacienty doma a musí o tom napsat hlášení, aby jí byly výkony uhrazeny. Takže ona nesmí napsat do formuláře, že klient (nový výraz pro pacienta) má průjem. Musí napsat, že klient má zvýšené nutkání pocitu na stolici. I když to je blbost, že? To není pocit, to je realita.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička