Hook 02-10-12


2. října 2012, autor skraloup13,



Dneska ráno jsem musel vyrazit děsně brzo, protože jsem měl cosi k vyřízení u Podolský vodárny a tam, okolo vodárny je udělaná tramvajová smyčka, která se používá jen občas, jelikož je rezervní a protože je mi už mnohem líp než v neděli a taky že jsem vyřídil, co jsem měl, cítil jsem takový klid v duši a pohodu a smíření se s Všehomírem a šel jsem po té tramvajové smyčce a jak bylo vlhko a kapky vody na všem kolem, tak jsem nohama stíral rosu na kolejích a v duchu jsem si to i broukal, bylo to strašně fajn a romantika jak kráva a pak jsem setřel hovno, který tam udělal nějakej čokl bez základního výcviku a bylo po romantice a zpustle jsem klel a můžu vám říct, že ten den zas bude dobrej vopruz, jelikož se opět potvrdilo, že není všechno zlato, co se třpytí, žádnej strom neroste do nebe a že každej si sere, kde chce.

Ještě bychom se my od Hooka vrátili k páteční střelbě na Taťku, protože reakce zahraničního tisku nám přijde podivná, nepravdivá a zlomyslná – skoro, jak kdyby to psal nějakej píčus.

Oni se všichni navážej do Taťkovy ochranky, že jako jeho bodygárdi jsou na hovno, že nezachráněj ničeho, že naopak střelci udělali místo, aby mu neclonili palebnou dráhu a tak, ale když se nad tím zamyslíte, tak co asi jinýho maj dělat?

Vemte si – komu pomůže postřelenej bodygárd? Odpovím si sám, nikomu. Bodygárd musí bejt zdravej a při síle, aby moh toho, koho chrání odnést do bezpečí a mezi náma, bodygárd postřelenej do kolena neodnese ani dopis, natož Taťku, kterej se nám v Lánech neuvěřitelně spravil.

Naopak takovýho bodygárda musí nést další bodygárd, co postřelenej není, takže se klidně může stát, že jeden bodygárd nese druhýho a chráněná osoba tiše sedí na place a čeká, až ji buď někdo dodělá, nebo až se to celé přežene a přijde na ni řada v nošení. O tomhle celým si my od Hooka myslíme, že je moc špatně a že jediný správný je to, že když začne mazec, musej se bodygárdi bleskurychle poschovávat, aby až dojdou kulky, mohli vše řešit a nezabejvat se tím, že se budou vzájemně obvazovat a litovat. Tak.

Kalifornští vědci zjistili, že prej páry, kde domácí práce dělá akorát žena, maj nižší rozvodovost. Mno, tohle nemuseli zjišťovat, stačí zavolat do Hooka, tam bysme jim to řekli a věděli by to hnedle. Je přeci jasný, že když si ženská dodělá svý kolečko po bytě a neodflákne to, je tak vysílená, že nemá ani pomyšlení na nějaké řeči, spory, výčitky a pod. a naopak je ráda, že může padnout někam do kouta na zem a že mužskej nezaclání, nechá ji v klidu regenerovat se a jde do hospody. Takový páry jsou pak šťastný, dobře se snášej a navenek i dovnitř působěj naprosto vyrovnaně. Akorát jich moc není. Těch párů.

Viewegh prej útok na Taťku neschvaluje, ale chce prej střelce pochopit. Mno, Viewegh by měl především pochopit, že vydělává majlant proto, že píše stejně jako chlapci v Blesku a ne pro to, že se mu daří literatura. Že prostě umí napsat dobrej bulvár, kterej jde svázat, ale že to je tak všechno. Dál bych se asi na jeho místě nic chápat nesnažil.

Za chvilku začne chcát. Aspoň tady u nás na Zeleným pruhu. Musím honem pro svačinu, jelikož po dvoudením půstu začínám mít hlad. To vás ale vlastně ani nemusí zajímat.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 02-10-12” - 1


    Eva   (2.10.2012 (20.38))

    V tomto případě se obě roviny - 1. šlo o neškodné gesto jednoho koumoušského pomatence - 2. jak se může stát, že se kdokoliv může takto blízko dostat k prezidentovi? - vzájemně stírají. A teď z kterýho konce to vzít, že jo?



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička