Čtečky zdarma


15. října 2012, autor Eva,



Objevila jsem možnost, jak získat čtečku e-knih zcela zdarma. Stačí, když máte mobil s androidem, tablet, PC, iPhone, notebook či iPad. Tedy, že vám fyzickou čtečku nahradí jiné elektronické zařízení.

V mobilu jsem totiž narazila na aplikaci „čtečka Wooky“. Aplikaci jsem si stáhla a ocitla se „v ráji“, přesněji řečeno na webu Ráj knih, který je s touto aplikací určenou pro mobily a pro všechny mobilní operátory spojený. Zaregistrovala jsem se a zkusila si stáhnout ukázky některých knížek. Mobil jako čtečka funguje perfektně a nabízí komfortní čtení.
Web Ráj knih (http://www.rajknih.cz) jsem si poté prostudovala v PC. Je zde možnost „Stáhni si čtečku“: http://rajknih.cz/index.php?pg=4, kde je vše dopodrobna popsáno. Zvolila jsem stažení pro PC/tablety. Vše proběhlo hladce. Jakmile jsem měla čtečku Wooky na ploše, vybrala jsem si pohádku od Boženy Němcové „O Širokém, Dlouhém a Bystrozrakém“, která je v nabídce e-knih zadarmo. Pohádku jsem si v pohodě stáhla do čtečky v PC a s chutí přečetla. 
Někteří kritici na netu namítají, že aplikace Wooky je jenom pro web Ráj knih a že si nemůžete kupovat a číst e-knihy z jiných e-shopů. Není to však pravda. Přímo ve čtečce je nabídka „Přidat e-book z jiného zdroje“. Na e-shopu eReading (http://www.ereading.cz/cs/) jsem si v rubrice „E-knihy zdarma“ (http://www.ereading.cz/cs/zanry-eknih/170/e-knihy-zdarma) vyhledala od Karla Čapka „Měl jsem psa a kočku“ a „koupila“ si za 0,- Kč všechny formáty této knížky. Formát ePub jsem si uložila do Dokumentů, vlezla do čtečky, klikla na „Přidat e-book z jiného zdroje“, zadala adresu knížky v PC a klikla na „Importovat“. Knihu jsem pak otevřela zcela bez problémů. Předpokládám, že úplně stejně to funguje i při nákupu e-knih z webů Kosmas či Palmknihy.  
 

Zařídila jsem si živnostenský list jako vydavatel, dostala od Národní knihovny rovnou stovku ISBN a oslovila jsem všechny velké e-shopy, že bych u nich ráda publikovala e-knihu. Nejrychlejší byli právě zástupci z Wooky, a tak můj první můj první vydavatelský počin je kniha pod názvem Třpytkaři, kterou si můžete stáhnout zde: http://rajknih.cz/index.php?bk=208180

Čtečku Wooky můžete získat i na stránkách Knižního klubu www.bux.cz, a to zde: http://www.ebux.cz/index.php?pg=4
A moje knížka má zde tuto URL adresu: http://www.ebux.cz/index.php?bk=208180&id_cat=114

Jo, a nebudu vydávat jen sama sebe, už se rýsují tři další knížky jiných autorů.

 
           






Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička