Hook 22-10-12


22. října 2012, autor skraloup13,



Jeden z nás vod Hooka byl na vyšetření. Je totiž sečtělej, zná celýho Mauglího, nutí nás, abysme mu říkali Akéla a ještě před odletem do Indie, kde chce probrat nějaký důležitý věci s Baghýrou, se objednal k jednomu jogínovi, co má kousek vod Anděla ordinaci a maloobchod s lotosovými květy. Měl totiž strach, aby do Indie nezavlek nějakou tropickou nemoc.

Jogín se jmenuje Paramhansa. Je malej, tlustej a vyrovnanej. Před pár lety, když se ještě jmenoval Antonín Kyška, se pokoušel stát na hlavě, flák sebou, spadla na něj busta Budhy a utrpěl takový hnutí mysli, že se stal jogínem a jedním z největších odborníků na čakry mezi ulicí Na Bělidle a Lidickou.

Kámoš k němu zašel a nedopad dobře. Paramhansa zjistil, že místo sedmi hlavních čaker má jen jednu, malou, ucpanou a k ničemu. Pak mu udělal ysat (výtažek) z lotosového květu a řek mu, že se až do konce života musí spokojit s tím, že bude žrát Pránu, jinak že je po něm. Byl na něj tak přísnej, že mu zakázal si ji i vosolit. Mazi náma, Prána bez soli je jako bůček bez hořčice. Hnus fialovej.

Abych to zakončil a moc se do toho nezaplet – kámoš z toho byl tak vyjevenej, že se po cestě vod Paramhansi stavil na Andělu v KFC, koupil si dva maxikýble křídel a plato sladkokyselej vomáčky a pak strávil v Motole dva podnětný tejdny s katarem žaludku. Jelikož, jak byl na kapačkách a nemoh se hejbat, měl čas přemejšlet, tak se rozhod, že na Indii sere, na Baghýru taky a podal občanskoprávní žalobu na Antonína Kyšku alias Paramhansu kvůli utrpěnej škodě, protože stejně jako další vod Hooka žije v ilegalitě, neplatí si zdravotní a Motol mu naúčtoval skoro čtvrt mega za fyziologický roztoky a sedm znečistěnejch prostěradel.

Tohle jsem sem dal jen proto, abyste si nemysleli, že je všechno zlato, co se třpytí. Jestli mi teda rozumíte.

Valtr Komárek, který kdysi dávno jako erudovaný ekonom s nadšením v srdci, jiskrou v oku a s červeným diplomem v kapse radil Castrovi na Kubě tak zdařile, že se Kubánci dnes mají mnohem líp, než jsme se my měli před několika málo sty lety prohlásil, že je potřeba tu dnešní vládu zlikvidovat, že lidi utíkaj ze země a že to jde všechno celkově do prdele. Já to snad ani nebudu rozebírat – pouze bych jen podotkl, že stále platí, že kůň je jednou hříbětem a člověk dvakrát dítětem. Komárka by měli vypustit do nějakej vobory a nechat ho, ať se toulá.

Přemysl Sobotka, kterej je z ODS a tudíž v prdeli se zamyslel a vydal prohlášení, že aby se jeho strana, za kterou by dejchal vzpamatovala, je nutný lidi přesvědčit, že ji nikdo tak nějak vůbec a nikdy a… prostě že ji nikdo nejebe a nezavádí zezadu na scestí. Sobotko – FUJ! Prvák tomu nerozumím a druhák mi to přijde obscénní.

Ornella Štiková, která díky abnormální obrazotvornosti a pohádkové paletě Balakrylu, již používá její stylista Arne vypadá starší, než její vlastní i nevlastní matka se hroutí, protože se s největší pravděpodobností neuskuteční její plán, který spočíval ve zkratce v tom, že si vybere nějakou televizi, jakoukoliv a udělá do ní díru.

Možná bych ji měl politovat ale pravda je ta, že je mi to naprosto u prdele.

Venku se všechno rosí. Vzdušná vlhkost dosahuje hodnot, jež jsou pro toto zemské pásmo neobvyklé. Ale nebojte, nebude chcát. Ještě chvíli.

Pak to ale přijde a proudy vod valící se z nebes spláchnou vše, na co budou stačit. Přijde mi to tak správné.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička