Volejte Věštci


10. července 2010, autor Eva,



Občas se v noci dívám na pořad Volejte Věštci. Věštkyně ve studiu jsou totiž velice zábavné svým způsobem vyjadřování a „bohatou“ slovní zásobou.
Jedna věštkyně neustále opakovala „Nevidím tady nic, čeho bych se lekla“.  Tato nelekavá dáma to tvrdila skoro při každé věštbě, čímž vymyslela naprosto universální slogan. Neboť volajícím v podstatě sdělovala, že je nečeká žádný velký průšvih a že si práci či lásku stejně musí najít sami. Což sedí téměř na každého.
Další paní ve studiu byla maminkovský typ a všechny oslovovala drahoušku či zlatíčko. Úvodem bystře odhadla „Vidím tady nějaké problémy“, ale nakonec všem vyvěštila „štěstíčko a zdravíčko“. Dokonce i lidem v terminální fázi rakoviny či s pěti bypassy.
Včerejší kartářka byla evidentně ostříleným borcem. Ať už se jí dotazovali na práci, zdraví, peníze, studium či bydlení, na vše odpovídala „Vy jste nějakej pozastavenej“. Pokud se někdo zeptal na partnera či dítě, tak vypálila „Víte, von je nějakej pozastavenej“. Pozastaveného jedince ve dvou případech poznala, ještě než vyložila karty. Musím však přiznat, že nebyla tak daleko od pravdy, neboť až dotyčnému divákovi přijde účet za telefon, tak určitě bude „nějakej pozastavenej“.

 







Zařazeno v kategorii Postřehy



Počet komentářů na “Volejte Věštci” - 9


    Pavel D. F.   (11.7.2010 (3.05))

    No tak u tohoto pořadu se přiznám, že jsem nějakej pozastavenej od začátku - takže se na něj radši ani nedívám. Ten účet za telefon je totiž v tomto případě patrně jediným důvodem, proč pořad existuje, takže ti "věštci" podle toho většinou vypadají. Možná jim křivdím, ale mám tak trošku dojem, že právě takoví lidé nejvíc škodí jakémukoliv solidnímu výzkumu paranormálních jevů i skutečně osvíceným bytostem. Pak je snadné celou psychotroniku nazvat šarlatánstvím a poslat jí nějaký ten bludný balvan...


    Anna   (11.7.2010 (9.44))

    ... byla by to v podstatě sranda k popukání, nebýt toho, že ti lidé se opravdu často chytají každé pitomosti, kterou taková pseudoautorita vypustí z úst. Navíc řada našich jednodušších spoluobčanů užívá logiku typu "musí na tom něco bejt, když je to tak drahý"... takže je ani několikatisícový účet za telefon nevyléčí - naopak.


    tonyend   (11.7.2010 (16.12))

    ...podobným "pořadům" se vyhýbám jako čert kříži, ale vím o čem je řeč. Napadá mne při tom jediné- když jsou podobní "věštci" tak vynikající a úspěšní v poradně, že se na ně neobrátila třeba naše vláda. Co udělat s ekonomikou? Kde vzít peníze, aniž bychom se zadlužili? Jak poléčit naše bezedné zdravotnictví? Za těch pár stovek by jistě dostala rady k nezaplacení a bylo by po našich problémech... Ale teď vážně. Komu není rady, tomu není pomoci. Kdo se nechá nachytat a napálit na takové nesmysly, dobře mu tak!


    Indigo   (12.7.2010 (21.39))

    Ten smysl pro humor se mi zamlouvá. :)


    Eva   (13.7.2010 (16.42))

    Pavle, dívám se na tento pořad již několik let a je pravdou, že jeho úroveň rapidně klesá. Dříve lidé museli sdělit své datum narození, takže jim astroložka nebo numeroložka předpovídala dle nějakých relevantních informací a její předpovědi měly aspoň nějakou vypovídací hodnotu... nyní tam jsou jen kartářky a ty to s odpuštěním "sekají jak Baťa cvičky" a mnohdy, když kamera zabere karty, tak jejich věštba ani nekoresponduje s kartami (o tyto věci se zajímám, takže mám něco vyčteno) ..


    Eva   (13.7.2010 (16.48))

    Anno máš pravdu, nyní je to pouze o tom, jak vydělat na prostých lidech za telefonní hovory.. mnohdy je mi těch lidí líto, zejména, když volá nějaká babička, že např. její vnučka má před maturitou a zda ji udělá, a tato pseudoautorita, jak říkáš, jí vítězoslavně oznámí to nejpravděpodobnější, a to, že se nemusí ničeho bát, že to vnučka zvládne... zajímalo by mne, zda si to ti důchodci uvědomují, že to stojí takových peněz...


    Eva   (13.7.2010 (16.54))

    Tonny, je pravda, že se např. na psychotroniky mnohdy obracejí detektivové, když marně hledají pohřešované dítě a také je pravda, že dotyční jasnovidci nikdy nic nevypátrali... . je smutné, že tam volají třeba lidé, kteří přišli o práci a nemají peněz nazbyt..


    Eva   (13.7.2010 (16.55))

    Indigo díky za komentář...


    Ivna   (8.8.2010 (11.56))

    Já tyhle pořady nesleduji, nečtu ani horoskopy. Šarlatánům tohoto typu prostě nevěřím a považuji to za ztrátu času a jak je již psáno výše často i mnoha peněz. Spíše věřím v osud a také v to, že i ten lze vlastním přičiněním nějak ošálit. Nicméně, něco mezi nebem a zemí určitě je, ale vnímám to spíš jako energii. Buď pozitivní nebo negativní a hodně to záleží na místě a lidech tam. I to lze částečně ovlivnit vlastní vůlí, pílí nebo vyvarováním se negativně působícího prostředí. Bohužel ne vždy je to možné.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička