Hook 07-01-13


7. ledna 2013, autor skraloup13,



Z Václaváku zmizí dvě třetiny stánků. Zůstane jich sedm a jen dva budou s jídlem, zatímco s novinama zůstanou tři, protože jak radní moudře usoudili, lidi by měli mnohem víc číst, než žrát, jelikož národ je vzdělanej prachbídně a máme bejt štíhlí a chytří a ne tlustí debilové a až dočtete denní tisk, tak si můžete v předposledním stánku koupit květinu a v tom posledním jízdenku na okružní jízdu Prahou a sedíce v kočáře taženým dvěma utahanými teplokrevníky budete květinou mávat na optimisticky naladěný davy na chodnících a oni budou mávat na vás a bude to děsně krásný a za kočárem půjde paní prezidentská kandidátka Roithová, která prohlásila, že přebírá zodpovědnost za udržitelnej život na této přívětivé planetě a vždycky, když se nějakej kůň vysere, tak to jako lopatkou shrábne do kapsáře a vám se rozleje v duši takový udržitelný souznění se světem a pak, jelikož budete jak přetopenej brutar, nedá vám to a spustíte silným hlasem veselou píseň beze slov, která se bude prodírat mezi zástavbou a narážejíc do nově omítnutých fasád roztříští se do vymazlených trylků a všichni na chodnících strnou a budou koukat s otevřenou hubou a hlavou jim potáhne, že jako jo, ten v tom kočáře fakt ví, vo co de, a pak se probudíte a zjistíte, že jste zaspali a že dnešní vejplata je v hajzlu, neb kapitalista se nemaže s nikým a skočíte z vokna a bude.

Armáda chce pušky za sto mega a chce, aby byly přesný, což se nám vod Hooka líbí, protože tomuhle se říká „konečně dostali zdravej rozum“ a myslíme si, že se dramaticky sníží počet nechtěnýchj průstřelů čehokoliv, jelikož flinty, který maj doteď a kterejma netrefíte ničeho, neb jsou nekvalitní a vohlý, se vyhoděj a teďkonc, když ta naše námořní pěchota na něco zamíří, tak bude celkem slušná šance, že se trefí statisticky poblíž.

(Jestli se mne chcete ptát, co znamená termín „statisticky poblíž“, tak už dopředu odpovídám, že netuším.)

Filozof Alain de Botton tvrdí, že sex pomáhá zahánět samotu, což mi přijde děsně objevný, protože jsem si vždycky myslel, že sex je něco, co se odehrává o samotě, někde daleko v lese, kde jste sami a pouze mlčenlivé stromy udiveně sledují, vo co se pokoušíte. 

Taky vyslovil názor, že současná porno produkce je darebná, neb se prakticky nevěnuje psychologické drobnokresbě postav, jde jí jen o vnější efekt, nestaví dramatický oblouk, vynechává expozici, zbytečně mnoho času věnuje katarzi, zaměřuje se na masové publikum, neartikuluje okrajové problémy současného světa a celkově se tváří jako takový laciný, podbízivý, zemitý, možná až kompostový šunt.

Mno, já vám nevím. Tomuhle příliš nerozumím, protože vzhledem k tomu, že mi partnera dělají pouze vybledlé vzpomínky, jelikož děvčata, a zvlášť modelíny, lekám, necítím se být v tomto za arbitra. Akorát se mi zdá, že Botton kecá píčoviny.

Venku je nádherně depresivně. Polkl jsem jeden jedničkovej neurol a jsem tak nějak vyrovnanej se vším. Už se těším, až mi Luky přiveze sazenici. Myslím sazenici kytky. Budu se o ni starat a bude to fajn.

Chčije, Drobně, ale vytrvale. Tlaková níže někde paří, z Azor se nám tlemí rosnej bod a z Ruska se k nám posouvá cosi mrazivého. A tak to bude celej den.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 07-01-13” - 1


    Eva   (7.1.2013 (18.46))

    Přesná flinta, to je teda nehoráznej požadavek! Nakonec ještě budou kvůli nim chtít obrněný transportéry, který jsou opravdu neprůstřelný.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička