Léčba nebo business?


7. února 2013, autor Eva,



 

Když sleduji v televizi příběhy lidí, kteří se se svojí hmotností vyšplhali na půl tuny, a pak za dozoru lékařů zhubli na 90 kg, mám podezření, že z nás dělají tak trochu blbce a že se podobné pořady točí jen kvůli zvýšení sledovanosti. Nechápu, jak se člověk dopracuje k objemu, kdy už nejenže neprojde futry od dveří, ale už se ani nehýbe a jen leží a odfukuje jak plejtvák vyvržený na pevninu. Nadbytečná kila mu tlačí na plíce natolik, že hrozí udušení, a v tom okamžiku nastupuje lékařské věda.

 

 

Někdo přeci musí tomu nehybnému obřímu balvanu to jídlo nosit, když už sám není schopen vyjít z domu. A proč to ten dotyčný dělá? Proč ho takto zabíjí? Nestačilo by říct, tak dost, dostaneš jen to, co potřebuješ k zahnání hladu. A víc ani ťuk a můžeš škemrat a prosit, jak chceš. Je to pro tvoje zdraví. Ale to ne, jeho blízcí mu nadále nosí metráky hambáčů, hranolek, majonézových salátů, bílého pečiva, čínských nudlí, a to všechno pak zalejí „tlustou“ colou (to je ta s cukrem). A krmí ho a krmí a radují se, jak nám ten pašík pěkně tloustne.

 

 

To asi aby byl v televizi, že jo? A posypou se z toho pěkné peníze, až se náš brontosaurus stane hlavním hrdinou filmu. Bude z něho celebrita, všichni ho budou obdivovat, jak je statečný a jakou má silnou vůli. Budou ho zvát do televize, kde bude všem dokola vyprávět, jak shodil několik metráků. A bude jmenovat toho dobráka doktora ze zázračné kliniky, který jej bez nároku na odměnu zachránil. Na kliniku se pohrnou všichni tlusťoši z Ameriky. A že jich tam je dost. Moje kamarádky byly v USA a lidi jim říkali: „Vy jste takové krásné a štíhlé, vy určitě nejste odsud.“ A klinika si bude mnout ruce a profitovat.

 

 

Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, proč to všechno lidé podstupují. Také by mě zajímalo, kdo takové lidi financuje? Jejich partneři bývají stejné „socky“ jako oni. Bohatý a úspěšný podnikatel přeci nebude žít s někým „tak odporným“. Jenom je udržet v čistotě, aby neleželi s odpuštěním ve vlastních sračkách, vyžaduje několik ošetřovatelů. A za co jim nakupují jídlo, kterého spořádají na kila? Sponzoruje to klinika, kde se budou „léčit“? Nepřekvapilo by mě to.

 

Stejně tak je podivný případ asi 30letého muže, který vyžaduje od maminky krmit z kojenecké lahve, nosí pleny a spí v dětské postýlce. Dost často o něm píšou na internetu a bylo o něm natočeno několik reportáží. I zde je podezřívám, že jakmile vypadne filmový štáb, kluk vytáhne pleny, vyplivne dudlíka, vyleze z dětské postele a dá si s matičkou panáka na oslavu toho, jak se všemi zas pěkně vyběhli. A ještě za to dostali zaplaceno! Prosím vás, která matka by utírala posraný zadek třicetiletému chlapovi? Vždyť by to ani fyzicky nezvládla, takovou péči.

 

Myslíte, že to není možné? Možné je úplně všechno, lidé dnes za peníze a za pět minut slávy na obrazovce udělají cokoliv. Vezměte si jen u nás úspěšnou exhibici primitivů, která běží pod názvem Výměna manželek. Lidé jsou za 50 000 Kč ochotni před celým národem demonstrovat, jaký mají doma humus, jak týrají zvířata, dokonce i prodají své děti. V jednom dílu byla asi desetiletá holčička, která se pomočovala. A řešilo se to s velkou pompou. Dovedete si představit, jak té dívence bylo, když přišla druhý den do školy? Takoví rodiče zasluhují pár facek.

 

Proto nevěřte úplně všemu, čím nás masírují v televizi. Je to jen virtuální realita a ve skutečnosti může být všechno úplně jinak.

 
 
 
Z e-knihy Třpytkaři
 
 
 
 

 

 






Zařazeno v kategorii Ostatní literatura, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička