Miluna Vošková: Koketérija v jednom takovém bufáči


4. března 2013, autor redakce,



Naburácala su k pultu a Hej ty luláne, nalej mi polifku, jasné, kurva? A lulán mi nalil, tož su čopla ten taléř a rozhlýžím sa, kam umístím svoju vipasenů perzónu a najednó zmerčim takového fest gut krakonoša uplně v rohu. Tož dondu k němu a Máš tadykl místečko, ogáre dobrí?

A on Jo, tož su sa k němu připrdelila a začla žrať. Ogár to byl víc neš čupr gut. Fůsiska mněl až k panděru, smrděl správně jak podebraná pata, to sa mi lýbilo. Rozhodla su sa, že rozvážu tu konzervaci, kurva.

Řikla su Já su Myluna a bola su tadyk neskaj rychtovať ty dáfki, kurva, viš? A co tady ty dneska jako? A on sa na mňa kůknul a Já su Jarda, jezdim tu se šalinó, teť mame pauzu na objet, tož sa krmim, vidiš? Bol viřečný, to sa mi u ogárů líbí, je to známka veliké igelitence. Zakoketila su sa na něj a zeptala sa Co to žereš jako?

A on šách do talýřa a zved knedlik a řikl todle je knedlyk, pak do omáčky a řek, todle je vomáčka, a nakonec zdvihnul flákotu mesa a řikl, todle je meso. Já strčila prst do polifky mojí a oznámila su Todle je polifka, ale na můj fkus je moc řítká, kurva, málo zahuštěná, kurva, doma dělám lepči z pesů a krtků, nesceš sa nědy staviť?

A jag su to dořikla, tak mi do nozdry vletěla mucha. Kíchla su svinsky a z nosu mi viběhla nudla jak cyp. Scela su ju utřiť, ale nebol kapesnik, bo kapesnikem su si ráno vitřela ryť a nechala ho ležat v tej porculánovej mýse. Nemohla su s tim nic robiť, nudla visela u frňáčiska, nezbývalo neš přectírať, že sa nic neděje. Pokračovala su f tej kozervaci.

Máš na robě rači mlikárnu nebo pičku, řikla su krakonošovi. A on řek že nevi a kukal na tu nudlu pod mim nosem a ňák nescel žrať. Asik mněl trému před čupr samycou, to je normoš, kurva.

Já mam nejlepči mlikárnu v celé naši dědině, viš? pokračovala su dál. Ogáři si možů sáhnůť za pjetikorunu, ale že seš to ty, tak tebe bi to stálo enem buro. A on nic neřikal, styďál sa svinsky, tož sme žrali račik.

Dávala su do mordy lžici s polifkou a srkala až sa šecko třáslo, ale ta nudla pod čenichem mi vadila svinsky, překážala, mosila su ji pomocí druhé pazóry otstrkovať vidličkou.

No a jag to tak žeru, tak ta nudla najedó plesk do polifky. Kurva. zala su ju opatrně, olizla, dala pečlivo na kraj talířa a v tu chvili ten krakonoš čupr gut sa zdvihl na kytáry a bjéži ke kjetináči s jakůsik kjetinou cizokrajnou z ňáké neznámé tramtárije a začal blet jak o závot. No lidi zlatí! Hnetkaj se čopla ten jeho taléř s těmi nedožerki, lžicou to stáhla do kapsi a bježla prič.

Na hlaváku su chitla bus, virazila dom a cestó z kapes tahala ty knedlyky a žrala svinsky a bolu su ščastná a to je asik tak šecko, kurva. Tož tak!

 

 
 
Ilustrace Eduard Vrána
 
(ukázka z e-knihy Tož kurva!)
 

 

 

 

http://www.rajknih.cz/index.php?bk=218588&publisher=156

 

http://www.ebux.cz/index.php?bk=218588&publisher=156

 

https://www.palmknihy.cz/detail/ebook_25907/Toz-kurva!

 

http://www.ereading.cz/cs/eknihy/5642/toz-kurva

 

http://www.alza.cz/toz-kurva-d389339.htm
 






Zařazeno v kategorii Obrazem, Ptákovinky, Textem





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička