O vzniku světa (2513)


13. července 2013, autor medura,



Položte se, prosím.

 

Pozorně jsem prošel Gloomovu úvahu „O vzniku světa“. Kupodivu jsem v ní nalezl některé, na zdejší poměry méně očekávané myšlenky.


Gloom vykládá vznik Světa působením Panspermie, která pak tady údajně způsobila jakýsi Velký třesk. Uvedená Panspermie, která k nám byla vyslána Stvořitelem, se prý časem rozbujela a zahájila jakousi Evoluci. Gloom to vysvětluje tak, že Stvořitel do Panspermie vložil základ všeho života – jakousi jiskru životní energie, která se prý od prvopočátku předává mezi všemi živými organismy. Gloom myšlenkově exceluje tvrzením, že když tato energie organismus opustí, ten vzápětí umírá byť by byl po fyzikální stránce schopen života.


Existenci naprogramované Panspermie Gloom dokládá důkazem údajné existence jakéhosi Principu množení. Ten je podle Glooma společný jak pro jednoduché organismy staré miliony let, tak pro složité systémy z mnoha buněk. Gloom se výmluvně ptá: „Jak to, že se za všechny ty miliony let evoluce tento princip v podstatě nezměnil?“ Klobouk dolů, pane Gloome!


Nicméně zde vaše úvahy, ostatně podobně jako dosud všechny lidské úvahy, začínají mít již nezacelitelné trhliny. Klid, prosím. Lehněte! Pravda, jednu chvíli jste se přiblížil v jistém smyslu něčemu, co by se snad dalo nazvat, ehm, mno, snad polopravdou, vy jste ale v ten moment vzal – jak tady divně říkáte – rozum do hrsti a svůj duchovní experiment jste završil myšlenkovým kolapsem o veverce s oříškem.


Tím jste tedy potvrdil vaši příslušnost k druhu Homo Sapiens Sapiens éry šestnácté Akcelerace v osmdesátém třetím Helixu, kdy je pro tento Gradus uvolněno deset, diferencovaně dva až osmnáct procent kapacity světového, jak vy říkáte mozkového, potenciálu.


Klek, pane Gloome. Z pověření Harmonea vám předávám tento plazmofrk. Za snahu. Za snahu. Znamenám si "HSS Gloom, A16H83, 10/11,7, Vznik Světa 1-, 100/11,7 5+". Opište si to, prosím, do Pandeníčku a nechte to doma dvakrát podepsat.









Zařazeno v kategorii Ostatní literatura



Počet komentářů na “O vzniku světa (2513)” - 2


    Eva   (15.7.2013 (13.54))

    Takže Panspermie našla Panvajíčko (neplést s panem Vajíčkem z televizní reklamy) a čekali, až vesmír bude mít Panovulaci?


    medura   (15.7.2013 (14.22))

    Mno... jak teda myslíš...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička