Svlékněte smutek, krásná paní…


27. září 2013, autor Shimmir,



 

Svlékněte smutek, krásná paní,
dokud jsme zde, je třeba žít,
odhoďte ostych bez váhání,
v náruči své chtěl bych vás skrýt.
 
Svlékněte smutek, krásná paní,
ni chvilku neváhejte již,
když nebe k nám svou hlavu sklání,
v pusťte mne v srdce svého skrýš!
 
Svlékněte smutek, krásná paní,
vy sama jste, já také sám,
tak vstříc mi pojďte bez váhání
a láska připojí se k nám.
 
Svlékněte smutek, krásná paní,
věřte, já tyhle city znám,
dovolte mi, ať do svítání
vás opět šťastnou udělám…






Zařazeno v kategorii Poezie



Počet komentářů na “Svlékněte smutek, krásná paní…” - 6


    Eva   (27.9.2013 (19.19))

    Tahle jo, ta celkem sedne.


    Shimmir   (30.9.2013 (16.16))

    Díky, Evi! Tahleta asi víc odráží mou vnitřní filozofii a romantického ducha. Chci upozornit předem, že Kahovce jsem nekopíroval! ;o)


    Eva   (1.10.2013 (19.29))

    Samozřejmě, že mi tvoje básnička tu píseň připomněla. Ale nenapsala jsem to úmyslně. Za prvé si nemyslím, že bys ji kopíroval, za druhé v tom šíleném množství textů, které chrlí autoři na různých literárních webech (a také, s ohledem na to, co vychází různých knížek), je jen málo věcí, které vůbec, ale vůbec nic a nikoho nepřipomínají. A to myslím, co se týče stylu, tak i slovní zásoby. Totéž platí o slovu "klišé". Kdyby byl člověk hnidopich, tak by "klišé" našel ve většině klasických básní. Mně jeden redaktor z nakladatelství vyčetl, že píšu zastarale a že používám klišé typu "bujné poprsí". Takže asi lepší používat "kozy jak vozy", abych byla moderní:-)))))


    maya   (2.10.2013 (1.52))

    Veľmi pekná,páči sa mi :)


    Shimmir   (2.10.2013 (15.59))

    Díky za milé ujištění, že mne nehodláš stíhat jako plagiátora jen proto, že jsem použil stejné myšlenky, i když mne to napadlo při čtení detektivky, kde je krásná mladá vdova následně obviněna /neprávem/ z vraždy manžela. K tomu hráli v rádiu: Má krásná zlatovlasá paní /z nějakého starého filmu - vzpomínkový pořad/. Ostatně stačí srovnat oba texty! ;o) Musím se smát při vzpomínce, že takový Kulkul mne mne obvinil z opisování i v případě obrázku v profilu /mourovatý kocourek zkopírovaný Ecards.cz, mám ho i jinde, líbil se mi a měli jsme ho i doma, navíc babička za svobodna byla Kocourková, jenže na saspi už měl jeden redaktor ocelota! A do třetice i pseudonym Cyrano je taky zvláštní!;o)*(Kamarádka měla přes známou lístky a já šel místo někoho, kdo už na to podruhé nechtěl. Ten nick mne napadl před bildboardem divadla a připadal mi vhodný. Navíc můj původní tam z nějakého důvodu prostě nešel!) Hele, netušil jsem, že píšeš i "bujných poprsích!" ;o) Jo a o klišé jsem se jednou vyjádřil, že už samo časté užívání toho slova některými kritiky je klišé! A byl klid...


    Shimmir   (2.10.2013 (16.05))

    Ďakujem, milá maya! Kedže som na mejlíku čital Tvoje riadky, chvílu som ťa považoval za kohosi iného, kto sa treba prihliasil i sem.. Znam maju 52 i iné Majky, iba si dali iný Nick. Maj sa pekne! ;o)



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička