Tip na výlet – motýlí dům Jonsdorf


25. listopadu 2013, autor Tomas,



Nedaleko Liberce, kousíček za našimi hranicemi s Německem, máte jedinečnou možnost nahlédnout do tropického ráje. Celoročně zde můžete pozorovat na 30 druhů tropických motýlů v počtu asi 200 kusů.

 V malebném lázeňském městečku Jonsdorf byla v roce 2004 otevřena úchvatná botanická a zoologická zvláštnost. Na ploše 500 m2 zde máte možnost pozorovat přes 30 druhů motýlů, spoustu druhů plazů a hmyzu. Ve vstupní hale je i třímetrové mořské akvárium.

Součástí objektu je i kavárna kde si můžete dát kávu, zákusek, zmrzlinu, ale i něco výživnějšího k obědu. Jídelní lístek je v češtině.

Motýlí dům však není jedinou atrakcí Jonsdorfu. Můžete nasednout na Žitavskou úzkorozchodnou dráhu (Zittauer Schmalspurbahn), která je dodnes obsluhována historickými parními lokomotivami a lidově se nazývá „Bimmelbahn“ (zvonková dráha). Vede ze Žitavy a má dvě větve. Jedna končí v Jonsdorfu a druhá v nedalekém Oybinu, kde můžete navštívit mohutnou pískovcovou stolovou horu s ruinami stejnojmeného hradu a kláštera.

Nebo můžete navštívit zdejší horské koupaliště se solárně ohřívanou vodou

 

Více informací a aktuální ceník vstupného naleznete na oficiálních stránkách Motýlího domu







Zařazeno v kategorii Postřehy, Reportáže, cestování



Počet komentářů na “Tip na výlet – motýlí dům Jonsdorf” - 1


    Eva   (27.11.2013 (20.22))

    Tak to je lákavá upoutávka na Jonsdorf a nádherný otakárek. Němci asi mají motýly rádi:-))). Na ostrově Mainau v Bodamském jezeře je také motýlí tropický pavilón. A motýli ti zde sedají na hlavu, na ramena, zvláštní pocit.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička