Colette Baron-Reid: Kouzelná mapa


1. prosince 2013, autor Renata Petrickova,



Zajímavou směsí fantazijního příběhu a duchovní cesty, je nová kniha Colette Baron-Reid.  Informacemi nabitá publikace je něčím, co můžeme směle zařadit do beletrie stejně jako do duchovní a ezoterické literatury. Ba i v psychologické rubrice by toto dílo našlo své místo.


Anotace slibuje různé věci:


„Hledáte ve svém životě poslání, prosperitu a opravdové štěstí? Kouzelná Mapa vás vyzývá, abyste využili svou moc a začali sami řídit cestu svého života. Colette Baron-Reid vám v této fascinující knize dává do rukou “kouzelnou hůlku”, s jejíž pomocí uvidíte svůj život jako nádherné dobrodružství a sami sebe jako mocné spolutvůrce svého osudu. Tím kouzlem je vaše vlastní vnímavost. Vydejte se na cestu do hlubin své vnitřní krajiny a seznamte se s jejími obyvateli – imaginárními bytostmi, jež vlastní klíče k moudrosti skryté ve vašem podvědomí: Čaroděj vnímavosti, Laskavá zahradnice, Sběratelka kostí a duchové vašich vnitřních psychických zemí, přes které budete na své cestě procházet, vám pomohou najít poklad, skrytý v každé vaší životní zkušenosti. Naučíte se také, jak ve svém nitru zkrotit nezbedného skřítka, jenž vás vězní v nefunkčních schématech chování. Vy sami se stanete tvůrcem své Mapy a ani v dnešní době globální proměny se nebudete cítit ztraceni a vydáni na milost a nemilost vichřicím změn.“

 


Zní to poněkud zmateně? I já byla zmatená a popravdě jsem se bála, že tohle dílo bude celkem složité na čtení i chápání. Zprvu ano, nějaký čas je třeba, abyste se do oné mapy opravdu dobře položili a zorientovali se v ní. 


Začněte od konce
Možná není od věci začít číst od konce. Oddíl s názvem Seznam kouzelných míst vás naladí a pomůže pochopit, kde všude se můžeme během svého života ocitnou a kudy se můžeme dát, ocitneme-li se třeba uprostřed Makového pole nebo na Vyprahlé poušti.  Colette sice na začátku svědomitě vysvětluje, o co v knize půjde, ale já mám přece jen víc prostorovou paměť a lépe se mi v ní udrží strukturovaný text.


Číst však můžete jakkoliv. Je to zábavná a strategická hra.


Pokud přijdete kouzelné mapě na chuť, jsem si jista, že tuto knihu čas od času otevřete.


Takže kudy budeme cestovat?


Nebo si počkáte, až vyjdou karty Kouzelné mapy, které budou báječným doplňkem k této téměř třísetstránkové knize.


Cením si zkušeností autorky
Velmi mne zasáhl nepříliš krásný osud samotné autorky, čím si v životě prošla, to by nechtěl nikdo z nás, přesto jsou to osudy, které jsou v dnešním světě normální, alkohol, drogy, léky, nechuť žít, problémové dětství a problémoví rodiče… Partneři podle jedné šablony, samozřejmě nevhodní a ubíjející…

 

Colette se dokázala zvednout a svůj život změnit.


Její charisma mne donutilo najít si na youtube nějaké video s ní. Nemýlila jsem se. Je to nesmírně krásná žena (připomínala mi Valerii z Beverly Hills90210, pamatujete se?) a samozřejmě, fotka na přebalu knihy je jaksi krásnější, upravená. Ve videích vidíte Colette jako krásnou plnou ženu, ale také jako zcela obyčejnou, na jejíž tváři je znát, že utrpení a Vyprahlou pouští, všemi těmi ošklivými zeměmi, kterými prošla, si vybraly svou daň. A tím je mi sympatická. Je naprosto normální, obyčejná a dostala dar – podělit se o svou nelehkou cestu s ostatními.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2012, www.synergiepublishing.com

 

000000295_t2

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze



Počet komentářů na “Colette Baron-Reid: Kouzelná mapa” - 1


    Eva   (3.12.2013 (15.52))

    Mapu života si vytváříme všichni, jenom to děláme neuvědoměle.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička