Pisálci sobě


7. května 2014, autor redakce,



Spisovatelé píšou, ti ostatní o tom jen mluví. Pokud se tedy někdo chce řadit mezi spisovatele, ať už ty publikované nebo ty, kteří tvoří pro potěchu, musí dříve nebo později usednout k počítači či k zápisníku a dát se do toho. V současnosti se ale mnohdy potýkáme s rozptýlením v podobě seriálů, sociálních sítí, internetu či tvůrčího bloku a často se necháme od psaní odvést nebo se na něco vymluvíme.

avatar  Projekt Pisálci sobě vznikl právě proto, aby autorům s prokrastinací, výmluvami a tvůrčím blokem pomohl a  motivoval je k psaní. Založili ho dva amatérští autoři, kteří moc dobře vědí, jaké radosti i strasti tvůrčí psaní přináší, a vytvořili stránky šité na míru psavcům.Pisálci sobě kombinují literární server se sociální sítí. Hlavním prvkem projektu jsou takzvaná pisálkovská klání, která jsou určena pro jednotlivce i pro skupiny. V době jejich konání je úkolem pisálka nebo skupiny napsat text podle zadání a za to, jak se mu podaří zadání splnit, získá určitý počet bodů. Kromě klání se mohou autoři procvičit také u pisálkovských praktik, pravidelně vycházejících článků, které obsahují i praktický úkol vyzývající k psaní.

Pisálci sobě však nejsou klasickým literárním serverem, neslouží k publikování a komentování příspěvků, ale spíše k samotnému aktu psaní. Jak se vzniklými texty pisálci naloží, už je na nich. Co je na projektu unikátní, je právě sociální prvek – autoři mohou zakládat skupiny, ve kterých sdílejí své zájmy, zkušenosti a zážitky, mohou diskutovat na fóru nebo sdílet své fotky a obrázky v galerii. Je tu také blog se zajímavými články o psaní a literatuře.

Pokud vás projekt Pisálci sobě zaujal, budeme rádi, když se k nám přidáte na http://pisalcisobe.cz a dáte spolu s námi prokrastinaci a podobným nešvarům co proto. Více o projektu a jak to na stránkách chodí, se dozvíte zde: http://www.pisalcisobe.cz/projekt/







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička