Paroubek a vyšší moc


22. dubna 2010, autor Eva,



   Přestože překládám technické texty a jsem bývalá programátorka, mnohdy, co se týče počítače, jsem naprosto bezradná.
   Během mého působení na jednom literárním serveru se některé z mých komentářů začaly kdovíproč zobrazovat dvakrát. Zapnula a vypnula jsem počítač, nejoblíbenější a nepraktikovanější řešení.
   V PC však dále přetrvávaly moje zdvojené příspěvky. Obrátila jsem se tedy na admina. Ten mi sdělil, že netuší, čím to je. Prý se mám na to vykašlat, že to nikomu nevadí. Mně to ovšem vadilo.
   Někteří uživatelé mi dobrácky radili, abych nepoužívala dvojkliky, jiní ironicky naráželi na mou počítačovou i nepočítačovou gramotnost. Marně jsem všem vysvětlovala, že to není běžná chyba mezi klávesnicí a židlí. A mělo být hůř.
    Napsala jsem komentář, opatrně jednou odklikla a čekala, kolikrát se objeví. Poté, co se mi pod sebou seřadily čtyři stejné texty, bála jsem se už cokoliv napsat.
   Duplicita mě začala trápit i během překladu, na kterém mi záleželo, neboť to byla první zakázka pro novou agenturu. Jakmile jsem okopírovala text, vložil se mi hned dvakrát.
   Zavolala jsem technikovi, že chci přeinstalovat Windows, abych se problému zbavila. Poradil mi pro začátek koupit novou myš, že to bude určitě tím.
   Rozhodla jsem se, že jakmile dokončím překlad, vyrazím na nákup nové myši. Stará myš, jako by to tušila, mi provedla na závěr své kariéry vskutku husarský kousek. Překlad jsem odeslala a zkontrolovala odeslanou poštu. Když jsem se podívala, co moje myš tentokrát ve skutečnosti odklikla, zhrozila jsem se. Místo překladu jsem do agentury poslala dopis předsedovi ČSSD.
   Nevím, jak tahle myš dokázala vyšťourat e-mail z roku 2006 v počítači, odkud všechny zprávy z minulých let systematicky mažu. I ty nejstarší dochované kousky nesou letopočet 2009.
   Tenkrát v roce 2006 jsem se po volbách, které dopadly patem, rozčilila a napsala e-mail Jiřímu Paroubkovi, ať už přestane blokovat všechna jednání a umožní sestavení nějaké smysluplné vlády. Dopis sice ostrý a striktní, ale slušný. Neměla jsem tehdy ani tušení o tom, že Dalík se Šloufem již kují pikle a schyluje se ke vzniku nejnestabilnější vlády v historii České republiky.
   Okamžitě po odhalení obsahu odeslané zprávy jsem překlad odeslala ještě jednou. A poté další e-mail s dotazem, zda překlad obdrželi v pořádku. Odpověď vyšperkovaná nejméně desíti smajlíky přistála v mém počítači vzápětí: „Překlad jsme obdrželi také. Moc děkujeme.“
   Od té doby mě dotyčná agentura stabilně zásobuje překlady. Zvláště vzhledem ke krizi jsem za pravidelný přísun práce vděčná. Tak dobře mi to u nich „zařídil“ paradoxně politik, který je v mém žebříčku oblíbenosti na předposledním místě před MUDr. Rathem.
   Blíží se volby. Obávám se, zda jsem si onen dopis přece jen neměla okopírovat a uložit.






Zařazeno v kategorii Postřehy



Počet komentářů na “Paroubek a vyšší moc” - 2


    Vopice   (31.5.2010 (20.02))

    Vyšší moc nakonec možná zapracovala a Paroubek jde z kola ven. Ale toho dopisu je škoda, možná by na něm stačilo změnit akorát jméno. No, uvidíme:)


    Eva   (31.5.2010 (20.09))

    Holka mně se ti tak ulevilo, že je ten arogantní hulvát "jenom" poslancem.. ještě by mohl po krajskýchvolbách vyfičet Rath a budu úplně spokojená.. osobně proti socialistům nic nemám, pan Urban nebo Foldyna mi jsou sympatičtí.. ale tyhle dva výše zmíněné demagogy prostě NEBRAT!!



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička