Hook 29-11-14


29. listopadu 2014, autor skraloup13,



Mno. Tak nám režisér Filip Renč jede na vlně a já mu to přeju. Jsem rád, že tu máme tak talentované, pracovité a kreativní týpky. Nejdřív dostal vyznamenání od Taťky nejvyššího, spolu třeba s Lucií Bílou, která chce pro lidi úplně ty nejlepší karcinogení horský sluníčka. (Myslím tu Lucii Bílou, které mimo jater dorůstá i srdíčko, tedy ho mohla už milionkrát rozdat, aniž zhebla.)
Z5 k panu Renčovi. On třináct dlouhých let připravoval film o Lídě Baarové. Pracoval na něm urputně. Bez oddechu. Nastavoval noci. Odříkal se všeho. A teď dostal dotaci od fondu kinematografie. Patnáct mega z pětadvaceti. Zbylých deset mega si rozdělili další dva týpci. Nemaj vyznamenání, tak musej bejt rádi, že maj aspoň něco. Na dalších osmadvacet žadonících se nedostalo vůbec.

Přijde mi to sevřené a konzistentní. Rada, co dotace rozděluje harmonicky souzní s nejvyšším Taťkou. Vědí, kde je kvalita. Taťka dal metál, Rada dala dukáty. Rada i Taťka jedno jsou. Obě tato psychedelická tělesa maj abnormální cit pro umění a spravedlnost. A možná i stejně lejou.
No nic, pan režisér Renč letos bere vše a nedá se nic dělat, než mu to kysele přát.
Naši poslanci jsou kouzelní. Fakt dokonalí. Kdosi mi tvrdil, že si jako národ neumíme zvolit pořádné zákonodárce a tedy se pak nemůžeme divit, že jde země do kytek. Že vždycky zvolíme špatně. Že to máme jako Češi geneticky daný.
S tímto bych hluboce nesouhlasil. Myslím si, že takovýto názor je naprostá píčovina. Pokud tedy stejně jako já vyznáváte Anarchii a Chaos. Tak dokonalé blby, co si pokaždý do Sněmovny nasáčkujem, by jen tak někdo nevybral. Troufám si tvrdit, že tak vymazlenou partu, co si umíme posadit do sněmovních lavic by dohromady nedal ani jinak osvícený Brusel.
Teď se hádaj o zvýšení platů. Komici. Stačí je chvilku pozorovat a vidíte, jak by si chtěli, moc moc moc chtěli zvýšit gáži o čtvrtinu. Někteří pod vlivem o polovinu. Takovejch peněz. Mámo, na mě dou mrákoty.
Oni by i mohli, ale maj strach, že by je pak lidi vyházeli z oken. Tak licitujou, že to teda nebude o čtvrtinu, ale o míň, akorát že každy procento, co jde dolů bolí. Bolí jak podebranej palec a poslanci chodí se zarudlejma očima a horečka a pot na čele a jsou ve smyku z toho jak udělat, aby si nahrabali co nejvíc a lidi je přitom neukamenovali. Nemaj lehkej život, idioti naši roztomilí.
Poslanci tedy řešej svý výplaty, což je momentálně vyčerpává až do dna, takže třeba to, že u Ostravy padaj dva mosty, pět let starý, je jim naprosto u prdele. Jsou to mosty u D47. Na jednom se momentálně dělaj zátěžový testy. který určej, jestli na něj může pouze motocykl. nebo i něco většího.
Na druhém se neděje nic, protože společnost Eurovia, která to stavěla sdělila, že by na něj nelezla, neb drží navzdory všem fyzikálním zákonům. Že byl stavěnej pro nordic walking a jezdící auta ho prakticky zničila.
Mno, důležitý je, že se nikomu nic nestalo, zatím, a že nějakej pitomej most postavíme v klidu znova, jelikož zdroje tu jsou.
Důležitý je, aby za to nikdo nemoh. A taky, ono je lehký kritizovat. Ale je třeba si uvědomit, že Eurovia, ještě než si rozšířila živnosťák o stavebnictví, působila pouze v prodeji psích krmiv. Takže jako první počinek ještě slušný. Ruku na srdce, kdo z vás by to dal.
Naše země je dokonalá. My jsme tak svébytní, či svérázní, že se nám, narozdíl od jiných států EU, vyhejbá i jinak vlezlý muslim. Má strach, že bysme ho konvertovali k bůčku.
Tačvúd s Gekonem se mě ráno ptali, jestli dnes půjdem ven. Sem jim řek že jo. Nemáme bohužel tolik peněz, abychom si pivo nechali nosit až na práh.
Dnes bude zima a šedivo. Skvělá optimistická sobota.
To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování, Glosy od Hooka





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička