Hook 17-01-15


17. ledna 2015, autor skraloup13,



Stalo se toho moc. Hodně moc. Má domovská hospoda Red Hook byla vyhozena z pronajatých prostor, takže jsem spolu s dalšími bezprizorní. Zas si ale nestěžuju, protože jsem na ústrky zvyklý. Srát na to.
Na Praze 5 jsou skvělí koumáci. Osvícení. Hospodáři každým coulem. Kdysi jsem psal o tom, jak nakoupili víc jak dvě stovky betonovejch obludnejch květináčů za osmnáct mega. Že do toho zasázej bonsaje, jebnou to na chodníky a bude to děsně krásný.
Mno, moc krásný to nebylo. Lidi se vedle těch moster na chodníky nevešli, padali do vozovky a nadávali. Do betonových rakví se házelo kde co a celý to bylo jak z hodně špatnýho filmu. Osobně si myslím, že platí to, co jsem napsal tehdy. Tedy že nějakýmu kámošovi někoho z radnice zbyl cement a takhle ho udal. Betonový monstra skončily na shromaždišti, skoro zapomenuty a teď se přislo s tím, že se zakopou pod zem.

Ano. Zakopou. Zahlouběj. Pohřběj. EU prej na to dá nějaký kačky. Má jich údajně dost. Nejvíc se mi na tom všem líběj dvě věci. Prvák, že za to nikdo nedostane ani pár facek. Druhák, že se opět potvrzuje to, že komunální politik nemůže bejt obyčejnej idiot, ale idiot znamenitej. Protože obyčejnej idiot by něco takovýho nevymyslel.
Náš pan prezident Miuoš Zeman se zase s těma postiženejma vytáh. Fakt slušný. Ono to sice není úplně černobílý, jak to prezentujou inťoši, ale i tak Taťka nejvyšší přešláp. Docela dost.
Jeho mluvčí, bývalý redaktor Haló novin pan Ovčáček, co má na saku placku „Je suis Miuoš“ k tomu dodal, že pan prezident rozhodně nemluvil o nějaké segregaci. Že to by bylo hrubé nedorozumění. Že pan prezident je naopak pro začlenění postižených do kolektivu zdravých, ovšem akcentuje tu myšlenku, že by se toto začlenění mělo odehrávat separovaně. Tak určitě.
Pamatujete, jak ekologičtí věrozvěsti jásali nad LED žárovkama? Že to Evropu postaví na nohy, jelikož když se bude svítit těmahle věcma, nebudem prakticky potřebovat jedinou elektrárnu. Jo. Teď se přišlo s tím, že tyhlety bludičky můžou způsobovat rakovinu, poruchu spánku a imunity a v ojedinělých případech i můj oblíbený dýmějový mor.
Možná to je pravda, možná není. Jeden ví kulový, jelikož já osobně mám pocit, že většina infa, co se na nás valí je ono pověstné „vrtěti psem“.
On to vlastně už ani není pocit. Nebo je to pocit, který se limitně blíží jistotě. Vemte si to. Prezident Zeman něco plácne. Novináři a inťoši a humanisti a filosofové a politologové a další blbci se můžou posrat. Komentuje se to ze všech stran, zabere to všechen čas a nikoho vůbec nezajímá, co třeba pan Babiš vyvádí v podniku Čepro. Což je tisícinásobně závažnější, než nějaký pseudobonmoty zmatenýho Miuoše.
Řešej se věci, který vypadaj vznešeně a důležitě. Který si dle mínění všech, co si dělaj nárok na titul „Vzdělanec roku“ tu megapozornost zasloužej. Diskuze a články a rozhovory a eseje a sloupky a úvahy a kecy kecy kecy kecy. Kecy o hovně.
O tom opravdu podstatným se nepíše. O ovládnutí státu. O přesouvání peněz. O dojení rozpočtu. O rozdělení moci. O uzurpaci veřejného prostoru. O vlivu a osobních zájmech, těch, co si myslí, že mohou vše.
Mám pocit, že Karel IV. by koukal jak jelen Sika co to je mít opravdu moc.
Je sobota. Den odpočinkovej. Se opatrujte. Bude pod mrakem a bude chcát, jelikož je leden.
Tačvúd s Gekonem se mě ráno ptali, co to je Čepro. Jsem jim řek, že to je firma, skrz kterou nás pan Babiš dřív nebo pozdějc přinutí až k pláči. Koukali na mě dost zaraženě.
To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování, Glosy od Hooka



Počet komentářů na “Hook 17-01-15” - 1


    Eva   (17.1.2015 (14.49))

    Tentokrát se chci Zemana zastat. Ony ty výroky o "segregaci", jak píšeš, byly vytržené z kontextu a dost překroucené. On tím mínil, že by se retardované a duševně zaostalé děti neměly učit s těmi ostatními v běžných školách. Rozhodně tím nemínil, tělesně handicapované - dalo by se mu vyčíst mnohé, ale rozhodně není tak hloupý, aby hlásal skoro fašistické názory. Nakonec, já si to myslím také, že ti blbci táhnou celou třídu dolů, že se jim ti chytří musí pak přizpůsobovat a de facto ztrácí možnost vyššího vzdělání a že bychom naopak měli "segregovat" chytré děti a vytvářet výběrové třídy nadaných jedinců. Protože, to co našemu státu zoufale chybí, jsou právě elity. Lidi, co jsou tahounem společnosti, morální autority, lidé s vizí, schopni zakládat konkurenceschopné firmy, dávat lidem práci. Oni jsou, ale je jich málo. Moc málo. A pokud se budeme snažit všechny "zglajchšaltovat" a tyto elity zadupávat do země, tak nás opravdu jednou pohltí - no třeba Číňani.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička