Hook 24-02-15


24. února 2015, autor skraloup13,



Bojuju lehce se skripkou a spíš bych ležel nez seděl u kompu, ale nedalo mi to.
V tunelu Blanka je vlhko. Navíc občas schytá přívalový déšť. Prostě tunel. Nic divnýho, řek bych.
Akorát pro klauny z Metrostavu je to novinka. Ve škole je prej učili, že pokud je někde sucho, tak v tunelu.
Voda poškodila kabely. Tunel není bezpečný. Tedy, ne že by někdy bezpečný byl. Teď je ale kurva nebezpečný. Smrtelná past. Bruce Willis by dal zpátečku.

Zdržení pár měsíců. Účet pár stovek mega. A nikdo za nic nemůže. Nikdo nic neposral. Každej konal s péčí řádného hospodáře. Každej z těch blbů půjde do nebe, protože je vaše velebnosti nevinnej.
Tunel. V podzemí. Do hajzlu. Studny asi vedou kam? Už praotec Čech věděl, že některé do prdele, ale většina dolů. Pod zem. Protože je tam voda. A oni do stavby drahej tak, že to rozum nepobírá daj zabezpečovací kabely, který se ve vodě rozpouštěj.
Hele, Babiš – kdo to zalepí? Moh by Agrofert. Stát už na řepce a biopalivech podojil dost, moh by něco vrátit. No jasně, neprojde to. Hele, beru to z5.
Zalepí to plebs. Ostatně, je tu od toho. Osobně mám takovou teorii, že každý je k něčemu předurčen. Svině bez skrupulí ukazujou cestu, plebs cáluje náklady včetně diet. Nevím, jestli to je správné, ale zatím to tak funguje. A jelikož nikdo nelítá z oken na dlažbu, tak to asi správný je.
Vsadím se o cokoliv, že tohle „pochybení“ neodsere nikdo. Jako vždycky. Ale jelikož je potřeba čas od času někoho ztrestat, aby národ nezvlčil, dostanou po tlamě živnostníci.
Pokud vyjdeme ze základní Babišovy premisy, že každý živnostník je zlodějská svině, a že jediní poctiví jsou ukryti před zlým světem v Agrofertu, je logické, že si to hajzlové malí samostatní odserou.
Budou online napojeni na Finančák, takže bude konečně přehled. A budou tisknout účtenky a zákazník bude povinen účtenku odebrat. A Finančák to bude na dálku sledovat. A až zákazník účtenku odebere, spolkne prášek. Živnostník spolkne prášky dva. Přeci je jenom ve větším stresu.
Tohle sice nehrozí hned, ale hrozí to. A pak se udělá ples ROH. Bohuš Sobotka vysekne předtančení a bude tombola. Z odebraných účtenek. Ty se budou losovat. Hlavní cenu, prasečí hlavu v rozkladu bude předávat sám Bohuš.
Babiš nic předávat nebude, protože bude v zákulisí studovat svodku, kolik to už živnostenskejch parchantů zabalilo.
Je to u nás opravdu skvělý. A dostávám se k poslednímu.
Máme tu demokracii. Čtvrt století. Aspoň nám to tedy tvrděj naši osvícení. Jsme svobodní. Jsme volní jak ptáci. Akorát nepobírám, proč za to, že jsme svobodní a volní jak ten tažný pták musíme platit totálním sešněrováním, dozorem, špiclováním, donášením, duševní devastací, plundrováním a dirigováním.
Proč za to, že můžu o velkém Taťkovi Miuošovi říct, že je opilec nejhrubšího zrna aniž mne někdo bude popotahovat, proč za to musím platit tím, že budu neustále víc a víc omezován ve všem, co život nám, obyčejnýmu plebsu co přežívá ze dne na den, dělalo ten život aspoň trochu snesitelnej.
Tak.
Tačvúd s Gekonem se mě ráno ptali, kolik vody v tom tunelu bylo. Jsem jim řek, že asi dost. Ale že i kdyby tam někdo vylil jeden kýbl, tak se stejně rozpustí všechno. Dál už se neptali.
Dnes bude pod mrakem.
Jdu ležet.
Další příště.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování, Glosy od Hooka





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička