Černé oči, jděte spát


24. března 2015, autor Eva,



Černé oči, jděte spát, však musíte ráno vstát, nebo Černé oči má, to musí být má milá, taků frajárečku já chcem, co má jméno Kateřina. Tyto lidové písničky určitě dobře znáte. Jedno mají společné, a to černé oči. Ale viděli jste někdy opravdovou černookou krásku? Divoženku s očima jak temné uhlíky? Elegantní femme fatale, v jejímž uhrančivém pohledu se ztratíte?

 

Neberu v potaz černošky, romky či Indky, u nichž jsou tmavé oči naprosto přirozené, a holku modrookou byste mezi nimi těžko hledali. Mám na mysli „běžnou“ bělošku, neboť autoři těchto lidových písní určitě opěvovali děvčata a „frajárky“ z Čech a Moravy, a ne z Afriky. Z mých přítelkyň a známých nemá černé oči ani jedna, přestože jsou mezi nimi i snědé, tmavovlasé typy.

 

Začala jsem tedy pátrat na Googlu. Zadala jsem heslo „černé oči“ v domnění, že mi to nabídne nepřeberné množství krasavic s očima jak uhel. Vyběhla mi spousta luxusních řasenek, díky nimž získáte úžasně dlouhé řasy a sametově černé oči. Na smyslnosti vám dodají i speciální temné oční čočky.

 

Po plejádě kosmetických firem následovala zvířátka. Nejvíce jsou černé oči rozšířené mezi potkany, morčaty a činčilami. Černoocí jsou také koně, křečci, králíci a pískomilové. Po hlodavcích jsem se dostala na nabídky sex shopů a nafukovacích panen. Vyrábějí se jak modrooké blondýny a rezky, tak černooké černovlásky.

 

Tudy cesta nevede, zkusila jsem to tedy jinak, budu pátrat mezi celebritami, u nichž by se černé oči daly předpokládat. Z hereček a zpěvaček s havraními vlasy jsem namátkou vybrala tyto: Liz Taylor (šedé), Angelina Jolie (šedomodré), Courteney Cox (šedomodré), Sandra Bullock (hnědé), Demi Moore (zelené), Teri Hatcher (hnědé), Yvonne Přenosilová (hnědé), Mahulena Bočanová (hnědé).

 

Ještě jsem do vyhledávače vložila „černooká herečka“. Obloukem jsem se vrátila na začátek, jelikož na monitoru se vyrojily blondýny s dokonalým černým make-upem kolem blankytně modrých očí.

 

Tak jsem to vzdala. Vy znáte nějakou ženskou s černýma očima?

 

 

Z e-knihy Třpytkaři:
 
 
http://www.alza.cz/trpytkari-d376170.htm
 
http://www.palmknihy.cz/web/kniha/trpytkari-3770.htm
 
http://www.ereading.cz/cs/eknihy/4715/trpytkari
 
http://www.rajknih.cz/index.php?bk=208180
 
http://www.kosmas.cz/knihy/179480/trpytkari/
 
http://www.ebux.cz/index.php?bk=208180

 







Zařazeno v kategorii Ostatní literatura, Postřehy, Ptákovinky, Textem



Počet komentářů na “Černé oči, jděte spát” - 2


    Tudy   (30.3.2015 (10.27))

    Tak teď jsem se pobavila-tys je odhalila


    Ajaja   (1.4.2015 (9.15))

    Znala jsem jednu, ale ta si kapala do očí atropin, takže obdobný efekt jako odkaz na řasenky



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička