SPAM


31. května 2015, autor cVoK,



Spam

 

 

     Včera večer jsem na chvíli opustil svůj každodenní svět těžby černého uhlí (pracuji na dole) a jal se po delší době čistit osobní emailovou schránku, kterou jinak dost zanedbávám (stejně jako tu svou tělesnou). Zcela mimochodem jsem přitom jukl i do části zvané SPAM a nestačil se divit.

Nádhera, co jsem tam všechno objevil za souvislosti.

 

     Tak například 25. 2. letošního roku mě s nabídkou oslovuje jakýsi (určitě ryze český) Bónusz Shop a halasně oznamuje, že otevřeli. O dva dny později mi tentýž Bónusz Shop píše znovu a snaží se udělat dojem sdělením, že mají na jednom místě přes 2000 výrobků. Plánuju jim napsat, že zhruba tolik krámů mám i doma a přesto to nevytrubuju do světa, natož abych z toho dělal e-shop.

 

     Přestože těch zmíněných krámů mám doma opravdu hodně, zcela postrádám TOTO. Co to přesně je, to opravdu netuším, ale pan Dalibor Mach píše, že pokud mám zahradu, budu ono TOTO určitě potřebovat. Jestliže prý navíc vlastním i auto, pak navrch přidává i radu v choulostivé záležitosti pánské intimní hygieny, když mi doporučuje omývat ho tímto. Momentálně jsem tudíž na rozpacích, neboť auto sice vlastním, ale zahradu nikoli; zřejmě mi tedy nezbude nic jiného než TOTO oželet a zůstat u klasického mýdla a šampónu.

 

     V březnu sedmého dne mi píše Ultrazvukový odpuz. Nabízí extra účinný ultrazvukový odpuzovač-plašič psů, bratru (možná i sestře, pokud to není žádný antifeminista) jen za 899.- Kč.  Nechci nikoho zbytečně znepokojovat či snad dokonce plašit, ale tohle když si koupí každý desátý občan republiky, většina psů v této zemi do čtrnácti dní zešílí nebo pojde.

Tentýž den je ovšem ultraodpuz naprosto zapomenut příchodem bomby – ZARUČENÝM receptem na jeden milión za jeden týden. Šlo by i deset mega, ale to už fakt zaručit nemohu, zkroušeně konstatuje jakýsi Kun Lajos. Už jen to jméno ve mne neprobouzí příliš silnou důvěru …


     Devátého přichází snad jediná nabídka, kterou bych za normálních okolností i otevřel – světová novinka, přípravek proti šedinám, absolutně účinný. Vzhledem k mému věku i barvě vlasů jsem naprosto přesná cílová skupina takového výrobku, jenže jako pesimista tuším nějakou zradu. Nepochybně to bude vskutku absolutně účinný dryják, po kterém mi slezou nejen ty šedivé, ale jaksi všechny vlasy ….. takže ne, děkuji, riskovat to nebudu.

     Jo, a jen tak na okraj: onen přípravek na zakrytí šedin nabízí paní či slečna Radka Stehlík, s dalšími nabídkami mě pak ve složce Spam oslovují i Viola Brabec, Ignác Stehlík či  Bohumil Holub. Ne, nedělám si srandu, to jen tihle podvodníčci zřejmě nemají dostatek fantazie na to, aby si vymysleli normální jména a nedělali ze sebe ptáky. Vlastně, vždyť oni to svým způsobem ptáčci jsou …..

 

     Když už jsme u těch aliasů, rád bych také pogratuloval uživateli se jménem Koloman Volf k bronzové příčce v disciplíně Nejblbější nick. O vítězství se dlouho přetahovali pravděpodobně příbuzní Zora Pech a Zdislav Pech, vskutku velmi šťastně zvolená krycí jména. Ač to dlouhou dobu vypadalo na titul pro mistra Zdislava, štěstěna se v závěrečném hlasování přiklonila k paní Zoře. Rozhodujícím se nakonec ukázal být hlas nejstaršího porotce, slavné české spisovatelky Boženy Němec.
Inu, pan Zdislav měl zkrátka pech.

 

     To kategorii Nejblbější nabídka naprosto jasně, stylem start – cíl, ovládl pan Bohumil Holub. Tento, již jednou zmíněný ptáček k nám přilétá s nabídkou, cituji: "Nemůžete spát? Řešením jsou hodinky proti chrápání!"

    Tohle mě opravdu dostalo. Možná jsem úplně blbý, omlouvám se, ale jinak to nejde: Bohumile, kurva, když nemůžu spát, tak ani nemůžu mít problém s chrápáním, no ni?  Strč si ty svoje hodinky do …… úst, to taky proti chrápání hodně pomáhá.

 

     Omlouvám se za neslušné slůvko, ale já si servítky brát nemusím – jak jsem již zmínil na počátku, jsem jen obyčejný horník. Nemám e-shop, zaručené milióny ani TOTO a mé vlasy zůstanou zřejmě šedivé, ale neplaším – hlavní je zachovat zdravý rozum a občas se zasmát.

     Pokud zrovna tohle potřebujete také, nezapomeňte si otevřít svou kouzelnou složku SPAM.







Zařazeno v kategorii Ostatní literatura, Postřehy



Počet komentářů na “SPAM” - 2


    Eva   (31.5.2015 (18.02))

    Taky mám složku SPAM, ale nakupuji dost často na internetu, vlastně ani nikde jinde nenakupuji, takže se ke mně denně profiltrují desítky mailů z e-shopů. Také je jeden, s kterým nechci mít nic společného, a to jakýsi herní portál, který mi neustále nabízí, že tam mám k dispozici finační částku a že mohu okamžitě začít hrát.


    Eva   (31.5.2015 (18.05))

    Povšimni si, že ne podvodných webech vůbec neovládají češtinu. Takže i úroveň pravopisu leccos o daném webu napoví.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička