Rozmačkané ego se slaninou


6. února 2018, autor redakce,



Novou knihu, na dřeň upřímnou a optimistickou, si pro čtenáře a (především) čtenářky nachystala Lenka Požárová. V její novince Rozmačkané ego se slaninou se seznámíme s živelnou čtyřicátnicí a autorkou kuchařek Nelou, která má talent kombinovat chutě a komplikovat si život. Nikdy ale neztrácí humor a chuť k jídlu.

 

Nela nechává v Praze své životní jistoty a se slušnou dávkou rebelství i odvahy se odstěhuje do Norska a následně na anglický venkov pracovat jako servírka. Do cesty se jí pletou svérázní hosté a neobyčejní muži. Včetně Colina Firtha!

 

 

 

Se svou hrdinkou Nelou má Lenka Požárová nemálo společného. Poté, co opustila jistoty profese daňové poradkyně, vydala odvážnou edici zapálených kuchařek. Ta byla ve své době zjevením a poprvé v české historii byla oceněna i prestižní zahraniční cenou. V roce 2010 se Lenka vrhla také na psaní beletrie, vydala knihu Jak jsem proje(d)la svět a v roce 2014 jí v nakladatelství Motto vyšel úspěšný román Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice.

 

„Život mi občas vnáší do života neřád. Naprosto nepředvídaný, často ulítlý a divoký. A já jsem se jím rozhodla nechat unášet. Jsem zvědavý pozorovatel a k tomu mě baví psát. Mé knížky jsou inspirované tím, co jsem zažila a mají neobvyklou dávku upřímnosti. Nikdy si nedělám moc osnovu, o čem budu psát, prostě jsem si poslední léto sedla a začala. A nedokázala přestat, dokud to prýštilo,“ říká o své nové knize Lenka Požárová.

 

A komu je vlastně určena?  

 

„Tomu, koho baví cestovat, ochutnávat, milovat a odmlouvat. Spíš ženám, ale i muže může bavit číst řádky z pohledu ženy. Věk nerozhoduje, od puberťaček po seniorky, každá se v tom může najít,“ upřesňuje svérázná autorka.

 

 

 

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička