Literární web Sůvička

ZOO Plzeň


Tudy

První plzeňská ZOO se nenacházela na současném nám Plzeňákům dobře známém na místě, ale v městské čtvrti Doudlevce u řeky Radbuzy nedaleko plovárny. Do sousedství Lochotínského parku se přestěhovala až později. Posléze byla ještě rozšířena a zvířata tak získala patřičný prostor a vyhovující podmínky. Ještě si nás mnoho pamatuje medvědy v kleci nedaleko vstupu do ZOO, teď mají krásný výběh s přirozeným prostředím. Zrovna tak i tygři a spousta dalších zvířat. Koncepce se změnila k lepšímu, je zde i statek Liftnerka, kde se mohou návštěvníci seznámit se životem na statku a také Dinopark probouzející hlavně dětskou fantazii. Je dobré počítat na prohlídku s delším časem, možná i celým dnem, stojí to opravdu za zhlédnutí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zařazeno v kategorii Postřehy, Reportáže, cestování, Výtvarno, foto
Počet komentářů na “ZOO Plzeň” - 8

    Tudy   (6. 8. 2018 (12:37))

    Ahoj,bydleli jsme v centru a tudíž tam téměř nezašli,nebýt mé tety,ani já bych se tam nedostala a nevěděla o tom. Takže ne vše si plně vybavím,vojáky ano,Charóna ne. Ali rusé vlasy má,zda jsi ji zahlédl či ne,to nevím. 


    Shimmir   (6. 8. 2018 (2:56))

    Tak to, Věrko, jistě pamatuješ i Chárona, co tam převážel z druhého břehu na plovárnu. A jsem jsem v zoo krmil sajgu tatarskou. A na tom břehu blíže mne coby obyvatele Petrohradu, byli proti proudu vojáci s obojživelnými tanky. V poslední zahradě před nimi prodával pán malináče a jiná skvělá jablka. Jo, má Ája pořád ty rusé vlasy? Chodil jsem teď taky na Kameňák a zdálo se mi, že jsem ji tam večer zahlédl venku u hospůdky! ;-)


    Tudy   (16. 7. 2018 (11:10))

    Díky za pochvalu,asi tě nechtěně trumfnu,ale když jsme se nastěhovali do Plzně,tak mne teta vzala do Doudlevec a tam byla ještě nějaká zvířata,(už si nepamatuji která),no a později jsem se dozvěděla,že tam byla zoo původně. Tu kterou líčíš,si též pamatuji a právě proto,jsem chtěla vyzdvihnout ten kus práce,co se pro vzhled nynější zoo udělal.


    Shimmir   (13. 7. 2018 (3:40))

    Díky, že tak hezky propaguješ naši Zoo, Věrko! Ještě tam chybí ten Sherman, co hlídá vchod do podzemí! Já pamatuji ještě ten starý Iris i to, jak v těsných klecích vedle sebe žil párek lvů a levhart. Lvice nějak překonala překážku mezi oběma klecemi a zmasakrovala skvrnitého souseda! Pak tam vypukla nějaká epidemie, všechno spálili a Zoo se stěhovala...


    Eva   (21. 5. 2018 (18:22))

    Díky Věrko, já to tam pak dopíšu.


    Tudy   (20. 5. 2018 (20:06))

    První je Mangusta,druhý Kormorán,třetí-toho hlodavce neznám,čtvrtou opět nevím,pátá by měla být agama,šestá je plameňák,sedmý -nosorožec,osmé- zebry,devátý- klokan,desátá a jedenáctá-lemuři,dvanáctá šakal čabrakový,třináctá- medvěd hnědý, čtrnáctá- hrošík lyberijský,patnáctá - žirafa, šestnáctá - velbloudi,sedmnáctá - kormoráni, osmnáctá - šimpanz, devatenáctá asi leguán,dvacátá - mangusta,dvacátá prvá - tučňáci, dvacátá druhá - divočák, dvacátá třetí - levhart sněžný, dvacátá čtvrtá - lemur(inri inri), dvacátá pátá - opět některá z agam.


    Eva   (30. 4. 2018 (15:35))

    Ráda jsem trochu vypomohla, fotky jsou krásné....ten malý hrošík je nádherný....


    Tudy   (30. 4. 2018 (15:29))

    Děkuji za velkou pomoc se zveřejněním.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a