Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky


9. května 2018, autor redakce,



Kniha doslova překypující příběhy pozoruhodných žen. Sto životních osudů, sto vědkyň, sportovkyň, umělkyň a dalších osobností, které se nesmazatelně zapsaly do historie. Medailonky doprovázejí celostránkové portréty od šedesáti výtvarnic z celého světa. Inspirativní čtení pro každou malou rebelku.

]

 

O knize

· světový bestseller, který byl přeložen již do více než 40 jazyků

· unikátní výtvarné zpracování – ilustrace od šedesáti různých výtvarnic

· čtivé texty

· 100 biografických příběhů mimořádných a inspirativních žen z celého světa – od Kleopatry po Malálu, Jane Austenovou, Elizabeth I, Jane Goodallovou, Fridu Kahlo až Serenu Williamsovou

· celosvětový úspěch knihy umožnil jejím autorkám darovat přes 100 000 dolarů na fond Malály Júsufzajové

 

„Chceme ukázat mladým dívkám a ženám, že není vždy důležité, aby byly oblíbené. V knize nejsou dokonalé, „svaté“ ženy. Jedná se o příběhy žen žijících podle svých vlastních pravidel, podle svých možností. A to je důležité. Myslíme si, že jejich příběhy jsou skvělým zdrojem inspirace pro každého. Doufáme ale, že rodiče budou číst tyhle příběhy také svým synům, protože je velmi důležité, aby se naučili identifikovat se a soucítit s ženskými hrdinkami.“ (Elena Favili, autorka knihy)

 

 

Řekli o knize

„Zásadní čtení pro holky, ale i pro kluky. Děti, které si z téhle knížky budou číst před spaním, budou snít velké a inspirativní sny.“ (The Guardian)

 

„Tahle knížka se mi líbí, protože ukazuje, že holky můžou dělat to, co se jim líbí bez ohledu na barvu pleti nebo zda jsou muži nebo ženy. Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky jsou navíc moc zajímavé. Moje oblíbená žena z knihy je Irena Sendlerowa. Byla to válečná hrdinka, která před nacisty ukryla 2500 židovských dětí. Myslím, že tahle kniha není jen pro holky, protože i kluci by měli tyhle příběhy znát.“ (Lucy Gallagher, čtenářka knihy, 6 let)

 

 

 

 

Datum vydání: 7. května 2018

Nakladatelství: Albatros

Překladatelka: Alžběta Franková

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička