Doreen Virtue: Láska a světlo. Doreen v novém!


1. února 2019, autor Renata Petrickova,



Doreen Virtue v novém! Karty Láska a světlo jsou v souladu s Doreen Virtue, která před časem nechala New Age svému osudu a dala se na křesťanství. Už jen to je samo o sobě zajímavé. Byla jsem zvědavá, jak tedy budou vypadat její výkladové karty. Co zůstalo stejné, jsou nádherné ilustrace, které karty doprovází a andělská tématika, která se spíše než s konkrétními anděly rozmělňuje do Boha jako takového, do Nebes, což rozhodně dává jinou „příchuť, ale pro mě třeba velmi sympaticky zůstává velká část informací a pohnutí osudu v rukou nás samotných. Karty nás mají vést, inspirovat, nechat nás zamyslet se nad tématy, která v životě v tuhle chvíli řešíme. TO ve svém díle zachovala.

 

 

A to zůstává stejné.

 

V kartičkách Láska a světlo se kombinují citace z Bible a pohled autorky, v knížečce potom rozšíření daného karetního tématu, což jsem sama za sebe považovala za skvělé a poskytující dostatečný prostor pro vlastní úvahy, někdy dokonce navedení na správnou cestu bez ohledu na to, odkud informace pocházejí. Víra je víra – ať je odkudkoliv a mám pocit, že i přes odklon od ryze andělských témat autorka přece jen zůstává něčemu věrna: pomocné ruce, která tu je, aby nám vnukla důležitou myšlenku, lhostejno odkud. Ale v tu chvíli tu myšlenku potřebujeme, v tu chvíli je užitečná.

 

 

A pak je opravdu jedno, jestli ji najdeme v knize o andělích, v psychologické příručce, zaslechneme v rádiu, nebo si přečteme na jakkoliv orientované kartě.

 

„Využívejte láskyplné síly a rozeznávejte, co je správné

 

Ačkoliv jste laskaví a štědří, musíte si také nacvičit, jak stanovit zdravé hranice. I v tomto případě je klíčem láska. Být moudrý znamená instinktivně vytušit, kdy láskyplně říci ano a kdy ne.

 

V životě často cítíme rozpor mezi tím, co po nás chtějí ostatní, a tím, o čem sami víme, že je pro nás správné. Všichni máme schopnost to rozpoznat, ale využití této dovednosti nás stojí spoustu sil, zejména když vnímáme tlak ze svého okolí.  Možná jsme v dětství zažívali tlak od vrstevníků, díky němuž jsme se ocitli na nesprávné cestě. Z těchto zkušeností se můžeme poučit, abychom si v budoucnu vybrali lépe.“

 

Doreen se odvážila vývoje?

 

„POandělské“ období DoreenVirtue je u nás ještě v plenkách a své příznivce si teprve musí najít. Myslím si, že ti, kdož měli Doreen rádi už roky předtím, se od ní jen tak neodkloní, protože minimálně je svým vlastním duchovním vývojem zajímavá. Odvážila se změnit názor. Být jiná. Ulevit možná už přetížené duši, a ať už důvody měla ve skutečnosti jakékoliv, jsou určitě pochopitelné…. Ulevila duši a rozhodla se nechat se chvíli vést jinou vírou. Odvážila se vývoje.

 

A to je možná nejdůležitější poselství, které nám tímto předává.

 

Respektovat svůj vlastní vývoj, respektovat únavu, potřebu změny – a to i zásadnějších životních směrů.

 

O autorce: Doreen Virtue vytvořila tyto karty jako duchovní rozjímání nebo jako každodenní obrácení k Bohu, které vám povznese a pomůže vám. Je duchovní učitelkou, psycholožkou, autorkou mnoha knih, karet a přednášek na téma andělských energií, a v poslední době se zabývá křesťanskou tématikou a inspiraci hledá v Bibli.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2018, www.synergiepublishing.com

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička