Jan van Helsing: Příručka pro bohy


4. února 2023, autor Renata Petrickova,



Autor patří k těm, kteří se nebojí jít až do hloubek informací, bádat a předkládat i věci mírně řečeno nekonvenční. Budit Příručku pro bohy bych nazvala menším formátem Můj otec byl MIB. A vcházíme s autorem již do nových dob. Jan van Helsing již bere v potaz koronavirovou epidemii, klima, prezidentné volby v USA a celkovou politickou situaci. „Svět je v šoku, lidé mají strach,“ to je jak úvod anotace, tak i rozpoložení, které můžete cítit, když si tuto knihu vezmete poprvé do ruky. Úvod, který tak nějak vždy zabere, že?

 

 

A jaká je pravda?

 

Vystraší vás ještě víc, nebo uklidní?

 

Tak od každého asi kousek, ona tato ryze kontraverzní témata o iluminátech nejsou pozitivní a kdo se o ně zajímá, asi už tuší, co se dočte. Jde o to, že lidé většinou neví, kam směřují, nemají žádné velké cíle. Lidé ani komunity.  A spousta lidí zůstala nuceně na okraji společnosti, což jejich náchylnost k manipulaci a bezmoci ještě zvyšuje. A ilumináti prý moc dobře vědí, kam míří a čím méně se budou lidé starat o sebe, tím lépe pro ně. TO je tedy ta temná stránka knihy.

 

Z tohoto čtení dobrá nálada nebude.


Světlá je pak o postupném přesvědčování, že když začneme brát jako lidstvo život do svých vlastních rukou, může se snadno stát, že jakési vyšší zájmy přestanou fungovat. Nebude na koho je uplatňovat. 

A to je jistá naděje, která přece jen donutí v četbě pokračovat dál.

 

Přeorganizace života však vyžaduje důslednost

 

Uvědomění si své životní síly, toho, proč na světě jsme a při jaké činnosti, životním stylu zažíváme radost?

Překlápíme se v jednotlivých tématech od jednoho k druhému. Stejně jako v ostatních knihách, i tady mísíme témata. Navíc autor vede rozhovor s jasnovidcem Johannesem, jenž má aktivní spojení s jemnohmotným světem a ten nám prozrazuje široké spektrum témat od udržení zdraví až po oblíbenou organizaci světa a plány do budoucna.

Stále se ale točíme kolem jedné úvahy. Bohové jsou oni, nebo my?

Tak dobrá, ilumináti se nás bojí více než my jich. A to je rozhodně dobrá myšlenka k diskuzi.

 

A ještě malá ukázka, ta totiž platí vždycky (je z části knihy s rozhovorem s Johannesem).

Začni třeba souběžně s tvou prací navštěvovat nějaký kurz o víkendu, nebo online kurz, nauč se další cizí jazyk atp., stačí prostě začít. Vydej se například do země, která tě vždycky přitahovala, ale nikdy jsi do ní necestoval, jelikož…

Ano! Udělej to. Proměň to ve skutečnost, učiň to ihned! Teď je načase, aby si lidé uvědomili a také přijali, že disponují schopnostmi překonat sami sebe. Vždyť my jsme „téměř“ každý z nás, po tisíce a tisíce let opakovaně prošli všemi možnými profesemi.

 

O autorovi: Jan van Helsing (1967) je autorem několika knih literatury faktu a majitelem nakladatelství Amadeus Verlag. Věnuje se objevování skrytých faktů, často předpovídá politický a ekonomický vývoj na mnoho let dopředu a v této knize spojuje síly  s Johannesem, vizionářem, autor meditačních CD a tvůrce mnoha seminářů o napojení se na své dary, tvůrčí schopnosti.

 

Vydalo nakladatelství Anch-Books, 2022, www.anch-books.com

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička