Maci Daye: Vášeň a přítomnost


8. května 2023, autor Renata Petrickova,



Pomalé čtení, pomalé zkoušení. Opravdový průvodce po nejhlubších stopách, které může za sebou zanechat opravdu naplno prožité partnerství. Mnoho cest do svého nitra. Mnoho opravdovosti. Mnoho bolesti, mnoho slasti. Mnoho vzpomínek z minulosti, často zasunutých. Mnoho extatických momentů, které budou tvořit vzpomínky do budoucnosti…

 

 

Chcete to oba? Pak běžte do toho, bude to jízda!

 

Kniha je praktický návod na lepší vztah v případě, že se oba partneři rozhodnout do hloubky probrat svůj vztah a posílit ho. Dostat z něj to nejvíc, co je možné! A rozhodně to vyžaduje zarputilost obou partnerů, jinak se taková cesta může stát zdrojem hluboké krize, kdy jeden partner moc chce, protože výsledky jsou velmi lákavé, a druhý partner nechce, protože mu to přijde moc. A vzniká tak ohromná propast, kterou jen těžko zacelit.

 

Takže trošku výbušná směr a co rozhodně musím doporučit je, jít po té cestě OBA. Jinak se ten nadšený a zarputilý bude cítit opuštěný a zrazený.

 

Až tak mi přišla celá tato terapie, cesta, průvodce…

 

Není to lehká práce, ale kromě té důvěry, toho, že jste si navzájem prospěšní a máte se rádi, můžete dojít i k velkému vyřešení minulosti.

 

Vyléčit stará zranění, stydlivost, hanbu, ponížení i traumata spojená s dětstvím, protože  jak tu pochopíte, často právě to vůbec znemožňuje, abychom prožívali vztah takový, jaký má být.

 

A často právě to je důvodem, proč vůbec nechceme do takových vztahů jít, proč chceme vztah jen povrchový a funkční tak, aby nám spolu bylo fajn a to stačí. Nic do hloubky. Jenže nám nedochází, že právě kvůli tomu strachu se dotknout těch míst, na kterých jsme již pocítili ublížení v dětství, mládí…  nejsme vůbec schopni emotivního prožívání a prožívaní štěstí, spokojenosti a klidu.

 

Prožívání přítomnosti je základ

 

Jak je patrné z názvu, velkým hybatelem událostí ve vztahu a prožitků je prožívání přítomnosti. Právě na tu je zaměřeno množství cvičení z praxe, které autorka předkládá čtenáři k vyzkoušení. Částečně si tak můžete vyzkoušet i to, co autorka jako terapeutka doporučuje svým klientům.

 

Přehodnotíte stud, či si ho vůbec uvědomíte.

 

Jak chutná důvěra ve vztahu?

 

Prožijete emoce, které byly roky potlačovány.

 

Prožijete kolébání duše, pohlazení a všechna ta slova, která jste možná chtěli roky slyšet, ale nikdo vám je neřekl. Jste hodni lásky, jste schopni lásky.

 

Jste hodni lásky, jste SCHOPNI lásky.

 

Knihu považuji za terapeutickou. Lze se do ní naplno ponořit.

Ale je to také kniha dokumentární. O lidské důvěře, vztazích a sexualitě.

Z jakého úhlu pohledu ji budete číst, nechám na vás.

 

Autorka: Maci Daye: studovala na Harvardské a Georgijské univerzitě. Vyučuje somatickou psychoterapii Hakomi a jako sexuální terapeutka se věnuje na pomoc párům.  Vede párové retreaty a workshopy po celém světě.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2022, www.synergiepublishing.com  

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička