Kaja Andrea Otto: Síla rodu


27. října 2023, autor Renata Petrickova,



Pokud máte zájem o tuto knihu, patrně potřebujete a chcete navázat na svou sílu rodu. Cítíte, že chcete něco vyřešit nebo pochopit. Nebo se jí chcete naopak zbavit, protože i rodové zatížení dokáže velmi ztížit život. S obojím vám kniha pomůže. Naučí nás vytvořit si bezpečnou vizi, na kterou nebude mít vliv to, co zažívali naši předkové. Urovnáme si minulost. Naučíme se pochopit souvislosti, které často prosakují do dalších a dalších generací.

 

 

Kniha nabízí témata, která nás v souvislosti s hledáním vlastních kořenů mohou napadat, jejich zpracování a pochopení. Nabízí podněty k přemýšlení, různá mentální cvičení, nebo i ceremonie a velmi intenzivní prožití až dokonce hovorů se svými předky. Cílem je zjemnit své vnímání rodiny, a jak autorka píše, přepsat tak, nebo dát šanci, naší epigenetice se opravit.

 

Co se mi líbilo?

 

Celkové pojetí, které je jemné, hladivé a opravdu respektující pro dobré rodové linie.

 

Co se mi nelíbilo?

 

Nejsem úplně příznivce toho, že někteří předkové nejsou skutečně zlí a nechtějí škodit. Toto téma je asi tím, nad kterým bych polemizovala a hledala bezpečnější a méně vinyplné řešení. Na druhou stranu je to pojetí plně vyhovující ezotericky naladěným lidem, ti, kteří chtějí nasměrovat pevněji a řešit věci spíše logikou, mohou být tímto poněkud rozmrzelí.

 

Vše je dobré dobře zažít!

 

A proto tu jsou různá cvičení, meditace, uvědomění a návody, jak se k informacím o svých předcích dostat, jak je zpracovat a jak s nimi naložit dál. Zažíváme vděčnost, zvědavost, úžas, přání i obavy. A možná často vidíme, že i něco, co jsme mysleli, že je naše, ve skutečnosti naše není, ale je to propsaná obava, ale i přání, někoho z naší minulosti.

 

„Často jsem si myslela, že už přece vím, co chci. Myslela jsem si, že už znám svou vizi. Díky procesu, který najdeš v této části, jsem si ujasnila, že to byla pravda jen napůl. Nezahrnula jsem totiž do své vize řadu věcí jen proto, že mi připadalo trapné přiznat si, že je chci, nebo že s nimi mám problém. Vytvořila jsem si vlastní „bezpečnou“ vizi.“

 

Nejvíce se mi v knize líbilo připodobnění ke stromům. Silným kořenům, čistým, díky kterým se rozkošatí větve našeho života. Připodobnění k lesům, kde staré stromy uvolňují místo mladým, kde je třeba někdy prořezat i ty stávající, aby nové mohly plodit.

 

Že někdy můžeme vzít do života vizi naší prababičky, ale to je vše… dál už to bude naše cesta plná našich rozhodnutí uzpůsobených dnešní době. Že někdy se objeví stromy odlišné, které nemají potřebu být nejproduktivnější, nejžádanější… a že někdy naše hodnota závisí jen na nás, nikoliv na druhých. Že někdy svou cestu máme najít až v průběhu života – a i to je správně.

 

O autorce: Kaja Andrea Otto, spirituální feministka podporuje sílu žen, má podcast na SoulWaveRadio a různé semináře a setkávání. Byla oceněna cenou pro ženy podporující svobodu žen. Bydlí střídavě v Hamburku, na Kanárských ostrovech a v Arizoně.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing.com, 2023

www.synergiepublishing.com

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička