Ellen Valladares: Karty kolibříků


6. listopadu 2023, autor Renata Petrickova,



Nádherné karty nesoucí výtečné zprávy. Kolibříci prostě nemůžou zklamat a  já bych je viděla jako takové víkendové kartičky, kdy si chcete udělat dobře, mít radost a nad něčím hezkým se zasnít. Mají nás inspirovat k tomu najít do, k čemu jsme předurčeni a pomoci nám na naší cestě hledání. Sebe, svých cílů, štěstí, čehokoliv.

Jsou nádherní, malí a vzácní. A září jako drahokamy.

 

Přesně takové jsou naše sny, naše zárodky štěstí

 

Jen těžko lze vybrat jiné zvíře, které by lépe charakterizovalo vzácnost okamžiků, kdy se cítíme šťastni. Kdy za tím štěstím chceme odhodlaně jít. Kdy se uvolníme. Autorky ve své nádherné spolupráci opravdu velmi hezky zpracovaly ty okamžiky, které tomu všemu předchází. A nabízí nám je v popisku karet. A následně i v knížečce, která je v barevném tisku. Tam si můžeme jednotlivé cestičky za štěstím rozepsané ještě více představit. Vidět v nich to, co právě žijeme a pokusit se v sobě nalézt znovu tu jiskru, kterou hledáme.
A patrně hledáme, pokud v ruce držíme tyto jemné, zářivé karty.

 

 

Zkusme si jednu vytáhnout:

 

Naslouchejte volání

 

Duch zpívá sladká slova moudrosti. Naslouchejte a zpívejte.  Začněte vnímat informace, které kolem vás krouží….

 

… věnujte plnou pozornost činnostem, které děláte… Naslouchejte, aniž byste soudili.

 

Poslouchejte hudbu, která je vám příjemná, objevujte léčení zvukem.

 

Karta je hodně o ukotvení se v přítomnosti, o prožívání každého dne, o tom odpočinku, který je třeba, abychom si vůbec dokázali uvědomit své potřeby těla i duše. K ní jsem si ještě vytáhla Jemný dotek, ze které jsem si vzala informace o tom, že máme odstranit negativní vlivy a lidi ze svého okolí, je potřebujeme v tuto chvíli tu jemnost.

Možná karty celkově naznačují situaci, ve které se cítíte rušeni, vytrhováni a bez možnosti si řádně odpočinout. Dobrá… ale co s tím?

Kytice požehnání je o zlomených křídlech a jejich hojení. „Právě proto více spíme, když jsme nemocní nebo unavení…“ Takže spánek…  tak těch pár informací a vlastně mnoho nového.
Nebo, nic nového?
Jak na to přijde, tady je vidět, jak jsou karty hezky spjaté s reálným životem a občas nám připomínají, že jsme také jenom lidi.

 

O autorkách

Ellen Valladares žije na Floridě, je vizionářka, přednáší a pořádá meditační a andělské workshopy a napsala už řadu knih. Miluje magii kolibříků a zastává názor, že každý má svého kolibříka, který je jeho malým andělem strážným a rádcem.

Yasmeen Westwood je anglická ilustrátorka a fotografka a se svými ilustracemi a kartami byla již několikrát mezinárodně oceněna. Do kolibříků dala jemnost a pohyb, karty tak doslova zní a dýchají zastaveným okamžikem.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com, 2023

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička