BÁJEČNÝ ROK s Miluj svůj život 2024


13. listopadu 2023, autor Renata Petrickova,



S tímto kalendářem budete mít po ruce každý den přívětivého přítele, který vám přinese myšlenky, radu, něhu, radost. Takovou tu něžnou, která je ryze intimní a potřebuje ji naše duše. Připomenutí něčeho, co může být důležité. Možná každý den a celý rok, ale tady je to tajemství… třeba to vyjde a je to trochu věštecké a bude to důležité právě v ten měsíc, který budete s tímto kalendářem prožívat.

 

 

A budou tu myšlenky, které je dobré čas od času vnést do svého života. Podívat se na ně. Zamyslet se nad nimi u kávy, ranního čaje, nebo jen tak. Abychom nezapomněli třeba hned v LEDNU na to, že:

 

„Trpělivost. Trpělivost je strážce lásky a klidu. Objevuji svoji trpělivost ve všech svých činnostech. Hledám správné načasování pro svá slova a činy. Nořím se do bezčasového plynutí. Zpomaluji svůj dech. Z klidu mysli a těla mi vyvěrá proud nápadů a nadšení. To mě žene kupředu v mé vášnivé tvořivosti…“

 

A srpen?

 

„Jsem na dobrodružné cestě životem, která mi přináší cenné zkušenosti.  Nikdy nevím, co mě čeká za dalším rohem. Vím ale, že si s tím nějak poradím.  Minulost a budoucnost mi pomáhají tvořit budoucnost…“

 

A kalendář také připomíná, že se učíme z vlastních, ale i cizích chyb. Tak ať je třeba ten srpen protkán snahou být pozorný k tomu, co se děje kolem, protože nám to může dát pěkný návod do budoucna nebo něco z minulosti (konečně) pochopit.

 

 

A víte, že mne napadlo i to, že každý obrázek nese svou energii. A možná i jen zadívání se na obrázek – nám každý měsíc něco dá. Vyvolá pocit, se kterým se můžeme těšit.

Vlastně, je na každém, jak bude s kalendářem pracovat.

 

PRAKTICKÁ STRÁNKA KALENDÁŘE

Tu romantickou stránku kalendáře si každý najde sám, určitě je tu nepřeberné množství úchvatností, za které si lze tento kalendář rok co rok zamilovávat. A to doslova bezhlavě! Ale jaká  je ta praktická stránka?

Jako u každého jiného nástěnného, místa pro základní zápisky tu je dost, celý měsíc jako na dlani, číselně pak ještě máme přehled o dnech měsíc před i měsíc po tom, který máme právě otevřený. To rozhodně oceňuji, pokud se datově někam vracím, či se předcházím. Nemusím otáčet kalendářem.

A ještě něco. Letos je papír v kalendáři matný, takže se na něj lépe píše. Už se nestane, že selže propiska, jak se někdy stávalo u lesklého papíru.

 

Lucie Ernestová je výtvarnice, matka, ilustrátorka, venkovanka a miluje surfování na vlnách nápadů, které pak vkládá do svých děl. Diáře, kalendáře, hry pro děti. Obrázky vyvolává v lidech otázky a určitě jsou velmi specifické a nenapodobitelné.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, www.synergiepublishing.com, www.duhovakocka.cz

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička