Soutěž Noční dravci


10. dubna 2011, autor Eva,



Soutěž „Noční dravci“ je ukončena. Děkujeme všem, kteří jste nám zaslali svá díla. Porota příspěvky poctivě čte a hodnotí, výsledky by měly být známy do deseti dnů. Pod každou povídkou, básní či fejetonem bude zveřejněn názor všech porotců.
Když jsme vyhlašovali tuto soutěž a stanovili naprosto volnou literární formu, netušili jsme, jaké příspěvky obdržíme. Proto jsme již v zadání avizovali, že pokud se sejdou dva výborné příspěvky v oblasti prózy i poezie, soutěž rozdělíme a vyhlásíme ceny dvě. Bude-li tomu tak, záleží nyní na porotcích.
Jedno je však jisté již nyní. Soutěž jsme rozdělili na kategorii „Dospělí“ a „Děti do 15 let“. Porotci jsou nadšeni z příspěvků od školáků, neboť to svědčí o tom, že mladí mají o literaturu pořád zájem. Ovšem oprávněně namítli, že tvorba dospělého autora a kluků a holek ze základní školy je nesouměřitelná.
Z kategorie do 15 let byla nejpilnější slečna Šárka Baštová, která zaslala dva „kousky“. A pak zde máme pět textů od dětí ze Základní školy Oty Pavla v Buštěhradu. Paní učitelka českého jazyka Nicola Plešáková dokázala, že dětí ze sedmé a osmé třídy se pro soutěž nadchly a každý ji pojal po svém. Vítěz v kategorii „Děti do 15 let“ obdrží knihu.
A kdo jsou porotci? Lidé, kteří dozajista literatuře rozumí, všichni však chtěli zůstat v anonymitě.






Zařazeno v kategorii Noční dravci, Postřehy, Soutěže





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička