Kam se poděl namrdánek


22. května 2010, autor Eva,



Jak se tak kymácím na vysokých podpatcích ve vestibulu diskotéky, vzbudím pozornost jednoho „velmi sympatického“ mladíka, typického namrdánka. Vypasované tílko, sestřih „holohlavý právník“, řetězy a kérkapíšu ve své nové knize Milánek na zabití.
Cestou z elektronické podoby do podoby tištěné se však „namrdánek“ někam vytratil a místo něho přišel „frajírek“.
Což mne velmi mrzí, neboť slovo namrdánek mám moc ráda. Je vtipné, originální, zvukomalebné a jako břitva protne vzduch, prosviští atmosférou a s razancí dopadne na určené místo. Kdežto frajírek je zoufale nudný a vyloženě ho nesnáším. Přišel odkudsi z Vidlákova, evokuje bolševické budovatelské filmy z 50 let. Je to slovo nemoderní a zastaralé.  
Jakmile se onen mladík vydá shánět extázi, tak já jako hlavní hrdinka knížky poznamenám: Než se vrátí, dostanu několik nabídek a nesčetně poplácání „po prdeli“, a ne „po zadku“, jak je uvedeno v knize.
Pozměněna byla i scéna ze sborovny. Supernadaný malý génius zde před překvapeným učitelským sborem vyndá „pinďoura“, a ne „pindíka“.
Když jsem se dotazovala, kam se poděl, bylo mi naznačeno, že používám vulgární a nechutná slova a že se mnou při nejlepší vůli nemohou dále komunikovat. Takže už nehledám namrdánka, ale googluji si články týkající se autorizace textů před tiskem, autorských práv… jo a dozvídám se zajímavé věci…
Pokud máte podobné zkušenosti, ozvěte se mi.






Zařazeno v kategorii Postřehy



Počet komentářů na “Kam se poděl namrdánek” - 2


    Mab   (3.6.2010 (19.40))

    No teda! Nestačim při své naivitě zírat!!! I já bych se namrdánka bila!


    Eva   (17.6.2010 (15.09))

    Díky za podporu.. bitva pokračuje, a to nejen za absenci autorizace textu...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička