Hook 10-02-12


10. února 2012, autor skraloup13,



My od Hooka jsme včera mluvili mimo jiné o tom, že se dnes málo používaj přísloví. Že je v hovoru téměř neslyšíte. Myslíme si, že citace přísloví bohužel skončila se skonem tety Kateřiny ze Saturnina.
Je to velká škoda. Podle nás je to proto, že se lidi styděj. Jenže, moji milí, kdo se stydí, nebude mít děti, že… nevěříte? No, hlavně nevěřte světlu v očích ženy, to jen slunce prosvítá přes její dutou hlavu, jak praví indická moudrost, kterou pro jistotu nechápeme.
Ranní ptáče se dřív vyflusá, moudrý se nezapotí, cos včera nevypil, dnes nedoženeš a hlad a Šmolda je nejlepší kuchař. Kdo neumí mlčet, neumí mluvit, kdo neumí spát, neumí bdít a kdo neumí chlastat je smutný.
Přísloví má kdekdo – třeba i kanibalové. Jazyk němého je lepší než jazyk lháře – nezní to romanticky? Jistě je vám známo, že kdyby nebe vyslyšelo dětské modlitby, je svět plnej sirotků a taky že statečný muž z boje neprchá, i když je samozřejmě lepší bejt zbabělá svině než mrtvej hrdina.
Přísloví maj i Vietnamci. Půvabné je jejich Yakamoto kumatsu kamito sumatsuki – Je-li deštník v prdeli, je dobré ho neotvírat. Také se říká, že je lepší se dobře oběsit, než špatně oženit, že s přítelem je i v hrobě sranda a že odvedou-li ti koně, jsi bez něj.
Mno, to už by stačilo. Hezkej víkend a v pondělí… v pondělí snad abyste nezapoměli, že není dobré začínat den pitím octa.
To je vše.

P.S.: Šmolda je kuchař z Red Hooka.
P.P.S.: Red Hook má mimo záchodků i kuchyń.






Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 10-02-12” - 4


    Eva   (10.2.2012 (11.48))

    Jak, že se nepoužívaj přísloví? Posílám ti dvě typicky česká: Dokud matka funí, budu bydlet u ní. Správný Čech otevře pivo i kuličkou.


    fotoeva   (10.2.2012 (15.09))

    Tos mě dostal a rozesmál.Tak taky jedno...Nevíš, kdo je tvým přítelem, dokud se s tebou neprolomí led--Eskymácké přísloví


    Radka V.   (10.2.2012 (19.06))

    Saturnina přímo miluji a Tvoje glosy taktéž o)))


    skraloup13   (12.2.2012 (10.45))

    Red Hook děkuje... Red Hook má pocit, že si ani tolik chvály nezaslouží... :-)



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička