Kraví rozhledy


9. února 2013, autor Eva,



„Tak co píšou v kravích rozhledech?“ nezapomene si nikdy rýpnout manžel, když držím v ruce nějaký ženský časopis. Pravda, není to třeskutě intelektuální čtení, nedozvím se zde, zda skutečně existuje Olgoj Chorchoj, co jsou to červí díry či bílí trpaslíci a na jakém principu podléháme feromonům. Ale to se mohu dočíst v kdejakém jiném odborném či populárně vědeckém magazínu. Nakonec nemusím být chodící Wikipedie.
Pokud mám za sebou perný den, odsedím si u písíčka deset hodin, jsem unavena a chci se před usnutím ještě "do něčeho" podívat, není nic lepšího, než sáhnout po nějakém lehkém čtivu. Na Chucka Palahniuka, ač ho miluji, v tu chvíli opravdu nemám náladu.
Babička mě ženskými časopisy poměrně zásobuje, protože jí dáváme k Ježíšku předplatné. Když si je přečte, položí mi je v obýváku na stůl. A tak se mohu podívat na horoskopy pro předchozí týden, jestli to sedlo (zatím se nestalo). Dojedu po ní nevyluštěné křížovky a mrknu se, co minulý týden vyváděly naše celebrity. S uspokojením zjistím, že jejich svět je plný pokrytectví, závisti, nevěry a feťáckých dětí, a jsem vděčna za poklidný život „obyčejné“ venkovské ženy.
Ráda pročítám různé psychologické poradny, kdy si pisatelka stěžuje, že má nějaké to kilčo navíc a připadá si frustrovaná. A fundovaný odborník jí odpoví, aby měla ráda své tělo takové, jaké je, že jen ze spokojených a vyrovnaných žen může vyzařovat láska a pohoda, a že chlapi stejně netouží po žádných vizunách.
Načež následuje módní blok, kde se můžeme pokochat letošními trendy na padesátikilových modelkách. Jejich nožky v krátkých sukýnkách mně evokují Eulalii Čubíkovou ze Zvonokosů. Gabriel Chevallier ji popisuje jako ošklivou a zakyslou starou pannu, která byla tak vychrtlá, že měla mezi nohama mezeru na několik prstů.
A jako dokonalé popření veškerých rad renomovaného psychologa samozřejmě nechybí rubriky jak zhubnout do plavek a různé diety, díky nimž budete zase krásná a přitažlivá. Také si máte možnost si objednat báječné hubnoucí produkty, které můžete dokonce vrátit, když se vám dílo nezdaří. A když už budete na poště, tak proč zase nenapsat psychologovi do poradny, aby vám nalil kapku sebevědomí?
Ženské časopisy jsou prostě velice zábavné. Nebo vy znáte levnější relax, u kterého můžete úplně a totálně vypnout?
 
 
 

 

 






Zařazeno v kategorii Ostatní literatura, Postřehy



Počet komentářů na “Kraví rozhledy” - 2


    Katka   (9.2.2013 (20.07))

    Jé, to je bezva čtení! To se Ti povedlo, zasmála jsem se, aji poučila. Moc dobrý.


    Eva   (10.2.2013 (18.06))

    Katko díky. Poučeního tam snad tolik není:-))))



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička