Michaela Burdová: Její fantasy poprvé i s jejími ilustracemi!


21. října 2012, autor Renata Petrickova,



Michaela Burdová, mladá autorka fantasy pro děti a mládež, chystá svou další knižní novinku! Temné fantasy pro náctileté nese název Syn pekel – Vlčí krev a jedná se o příběh o vlkodlacích. Dvoudílnou sérii vydává nakladatelství Fragment a na první díl Vlčí krev se můžeme těšit už 7. března 2013.

Michaela má za sebou dvě fantasy série, trilogii Poselství jednorožců, s kterou získala ocenění v anketě SUK 2009 za třetí místo mezi nejoblíbenějšími knihami pro děti, dostala se mezi 20 nominovaných knih a autorů na Zlatou knihu 2010 a Jednorožci dokonce prorazili i do zahraničí – vydává je srbské nakladatelství Evro Giunti.

Křišťály moci jsou její další fantasy, tentokrát tetralogií, i oni se dostali mezi 20 nejoblíbenějších dětských knih ankety SUK 2011, na 12. místo.
Syn pekel je první knihou, kde se objeví autorčiny vlastní ilustrace. Příběh vypráví o krvelačných Temnovlcích, kteří loví lidi a nedají se zabít. Nebezpečí, zrada a nenávist na vás čeká ve světě lidí a elfů, kde jsou vlkodlaci považováni za pekelné tvory. Přečíst si můžete krátkou anotaci:
Velwetii obývají tajuplní Temnovlci, kteří v zemi rozsévají strach a lidé nepředstavují nic, než jejich kořist. Oproti jiným svým vlkodlačím druhům mají jednu velkou výhodu – nedají se zabít. Neranova minulost je s nimi pevně svázána, ale on se od ní snaží ze všech sil odpoutat. Čarovný nektar Étarlininy slzy by mu mohl pomoci vrátit věci tam, kde byly. Ale jak si může být jistý, že zrada bude odpuštěna a hluboké rány zapomenuty?
 
Kvůli svému cíli je nucen spojit se s elfkou, kterou ze srdce nenávidí. Bude se ale muset vypořádat s její proměnou. Jak se Syn pekel zachová ve chvíli, kdy zjistí, že byl proti své vůli hrou osudů vtažen do bitvy mezi Třinácti démony?
 
Své stránky http://burdova-michaela.blog.cz se autorka po následující měsíce rozhodla vést v duchu vlčích a vlkodlačích témat, proto se můžete zapojit do 2. kola probíhající Vlčí soutěže. Cena pro vítěze je lákavá – kniha věnovaná nakladatelstvím Fragment Klub záhad: Tajemství stříbrných vlků.
Se svým blogem se navíc autorka dostala do finále soutěže Blog roku 2012 v kategorii Literatura, podpořit ji můžete na adrese: http://blogroku.blog.cz, kategorie literatura.
 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička