Vidina


31. ledna 2014, autor debbi,



denně vás vídám na nábřeží
krmíte bílé labutě
a hlasy zvonů ze všech věží
lákají děti na kutě
stáváte u vody tak smutná
nechtějte znát jak řeka chutná


když se pak setmí tak vás slyším
voláte, chci vám pomoci
tichá slova jsou stále tišší
jak se den blíží k půlnoci
až hvězdy dorostou a zjasní
budu zas sám jen se svou básní






Zařazeno v kategorii Poezie



Počet komentářů na “Vidina” - 7


    Eva   (31.1.2014 (20.52))

    Debbi, to je tak krásné... úplně mi tam prosakují jména ruských klasiků. Víš, že jsem se sem dnes několikrát vrátila, abych si to přečetla znovu?


    debbi   (31.1.2014 (23.16))

    :-) děkuji Evi, tvoje slova mě hodně potěšila :-)


    Shimmir   (3.2.2014 (19.11))

    Když tak o tom přemýšlím poté, co jsem četl i Evin komentík, tak i mně to připomíná verše ruských klasiků...Je to krásné s patinou starobylosti. A když čtu "debbi" hned se ni vybaví i Miládka. Ale možná je tohle úplně jiná autorka než znám odjinud anebo jsemsi popletl souvislosti? Nevím, vím jen, že jsem tu pobyl rád...;)))♥


    debbi   (3.2.2014 (23.18))

    K Shimmir... ano, já se skutečně jmenuji Milada. Jen nevím, od kud se známe :-( Nicméně děkuji za komentář, který je ke mně hodně milosrdný :-)


    Shimmir   (5.2.2014 (17.54))

    No, to je náhoda, nejspíš to skutečně budeš Ty, tam na saspi, koho pobavilo, že mu říkám Miládko! Cyrano jest tam jméno mé!;)


    debbi   (6.2.2014 (13.52))

    No jo, no... Možná to ani není zase tak veliká náhoda. Mně to nedalo a trochu jsem zapátrala... a Cyrana jsem odhalila :-) cituji: Cyrano: Mimochodem, píšu se Shimmir, tedy anglicky! Je to zkratka příjmení a jména /foneticky/, jinak je mnemotechnická pomůcka: shim je anglicky blecha, mir je rusky svět... Tolik vzkazík pro Ariande u tvé básně na Saspi "Den zhasil již sluneční svíčku". Já jsem k nalezení na několika literálních serverech, ale vždy jako Debbi. O to je snadnější mne "odhalit". Pokud jsi mě tipnul na základě řekněme stylu prací, je to pro mně hodně lichotivé. Ale tak to asi nebude, viď? :-) Měj se hezky Shimmire... Cyrano... nebo prostě jen Mirku :-)


    maya   (13.4.2014 (15.00))

    Krásna báseń :)



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička