Hook 11-09-12


11. září 2012, autor skraloup13,



My od Hooka musíme říct, že nás premíér Nečas dost nasral. Byl na strojírenským veletrhu v Brně a tam mimo jiné vyslovil smělou myšlenku, že podpora Pussy Riot či dalajlámy způsobuje, že vyvezem míň soustruhů a stojanovejch vrtaček, což ve svém důsledku prohlubuje propad státních financí a smažky co se vyznaj hořekujou, že jestli to takhle půjde dál, nebude pomalu z čeho krást, že je to trend nezdravej a hospodářství svazuje jak pouta, který zašněroval Vinnetou. (Vinnetou promiň, to byla jen taková metafora.)

Ona totiž podpora takovýchto elementů není podle Nečase podporou svobody a demokracie, protože dalajláma i Pussy Riot jsou divní, škaredí, dělaj věci, co by třeba Nečas nikdy nedělal, maj takovej divnej, zlej pohled, vnášej do světa chaos a definitivně si to posrali tím, že jeho milované modelíně Nagyové neposlali čumkartu k Vánocům.

Mno, co k tomu dodat. Možná jen, že pozitivní na celé věci je to, že náš premiér leze mocnejm do prdele vyváženě. Jinak je to celé k pláči.

Chtěl jsem se dnes zmínit o ministryni kultury Aleně Hanákové, jelikož jsem měl pocit, že jsem od jejího stand up vystoupení na Čt24 získal dostatečný odstup, ale nezískal. Furt se mi věty samy od sebe skládaj do nastartovanejch procesů, které v procesech jinejch procesů způsobujou určité zkvalitnění a posun jak tam, tak i jinde a společně s kulturní frontou, jež některé z těch procesů formuje, vytvářejí zdravé podhoubí, protože o to jde především a neserte mě paní redaktorko těma přiblblejma dotazama, nebo vás vyházím všechny jak tu jste a bude to proces, vo kterým se bude mluvit ještě příští tejden.

O Hanákové se fakt psát nedá. Je to na mne příliš komplikovaná figura. Akorát že mne utvrdila v tom, že ministerstvo může řídit naprosto každej a že je to nejméně kvalifikovaná pozice, která na trhu práce existuje.

Docela se mi líbí představa scénky na pracáku –

„Vám nejde zametání chodníků? Tak co s váma, člověče nešťastná… damn it, to je dnes materiál… počkejte, teď mi to vyskočilo… byl by tu jeden ministr… zdravotnictví… že nesnášíte pohled na krev?… tak to běžte, milej pane, do prdele… nic jednoduššího nemám…“

Ještě by to samozřejmě chtělo poladit, dostat tam druhej plán, víc propracovat charaktery postav, ale jinak by z toho moh bejt skvělej celovečerák. (Přeháním.)

Brazilští muži si prej stále častěji nechávají zdokonalovat tělo silikony. Je to velká pravda, protože kámoš v Brazílii byl a říkal mi, že tam maj chlapi fakt skvělý, vytuněný kozy. Kamerunský.

Musím do Nuslí. Vezmu si deštník. Budu asi jedinej, kdo se s ním potáhne. Ale budu taky jedinej, kdo nebude zechcanej.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 11-09-12” - 1


    Eva   (11.9.2012 (20.51))

    Ten Nečasův výrok mě taky vytočil. Když si vzpomenu na minulá léta, jak jsme vzývali každého, kdo kritizoval zdejší totalitní režim a doufali, že ten tlak ze západu nám pomůže se vymanit z těch sr.... A současný premiér demokratického státu povyšuje export nad svobodu, za kterou lidé v Tibetu pokládají životy. To je k pláči. Pokud budou politici přemýšlet v těchto mantinelech, tak už bychom se mohli začít učit čínsky.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička