Hook 19-10-12


19. října 2012, autor skraloup13,



Dnešní ráno vypadá ponuře. Možná by se dalo říct, že dnešní ráno je fekete. Tak by se asi vyjádřila Bell Bellis, která je sečtělá a žádoucí a mimo pletení podzimních svetrů umí i maďarsky. Prostě dnes ráno to stojí za míň než málo. Včera to ale bylo skvělý, neb jsem byl u Vystřelenýho voka, hrála tam parádní kapela, nádherně jsem se bavil a při odchodu jsem venku hodil výstavní tlamu, takže si musím zašít kalhoty a bérec. No, stane se. My partyzáni vod Hooka na nějakou tu jizvu nehledíme.

Nedávno jsme my vod Hooka mluvili vo tom, jak je potřeba znát cizí řeči. Do výše zmíněné maďarštiny se asi nepustíme, neb nám přijde příliš hrdelní, ale třeba anglicky mluvit je důležitý a v dnešní době tak nějak samozřejmý. Já třeba anglicky mluvím plynně (někdy), ovládám i anglickou morseovku a všechno a nijak se s tím nevytahuju. Mám ale kámoše, kterej je přes angličtinu magor, moc mu nejde a neustále se nahlas zdokonaluje.

Je to takovej ten debil, co každou větu prokládá anglickejma slovíčkama a používá anglický citoslovce. Třeba když na chodníku šlápne do hovna, nezařve „kurva kterej zmrd“ ale vyrazí ze sebe dušené uh-huh, případne neznělé welcome – podle toho, jak je to hovno velký.

Předevčírem ten pablb přišel k Hookovi a povídal, že zrovna dočet bezvadnej paperback, Boys from Bobr river. Pak ještě dodal, že bobr je animal, co žere tree.

Onehdá balil jednu modelínu, měl v sobě asi sedm citrusů, chtěl bejt za světáka a povídal jí něco jako your eyes september – tvé voči září. Pak chtěl ještě dodat, že její voči září jak petrolejka, co nese svatojánskej brouček, ale v tom se zaplet. Furt mumlal něco vo fucking cockroach, co nese imbecile kerosene. Modelínu nesbalil. No není to kretén?

Paroubek prej chce zavařit Nečasovi i celej vládě. Ty jo, to je docela síla. Chce prej zavařit brusinky. Je v nich hodně vitamínů, vlákniny a minerálů. Paroubek je vůl.

Česká pošta mimo to, že dokáže ztratit jakejkoliv podanej balík, začla nabízet novou službu. Bude vymáhat pohledávky. Mirda Kalousků k tomu řek, že jde o klasický a vzácný případ projektu s dobrou myšlenkou. Povětšinou že se o takovejch projektech píše pouze v učebnicích a že on sám, i když je fakt dobrej, vytuněnej a náš za celej svůj kolorovanej život nepřišel s jediným projektem, kterej by měl myšlenku ať dobrou či špatnou.

Víte, někdy se musím hodně a hodně nutit do toho, abych ty naše představitele, ty zmalovaný smažky bral aspoň trochu vážně. A pozoruju, že v posledních měsících se mi to nedaří, i když mám vůli obrovskou. Fuck na to.

Bude chcát. Celej víkend. Bude pod mrakem, bude zataženo, bude nevlídno. Víte proč? Protože jen takovýhle počasí mne dokáže hodit do pohody. V pondělí se potkáme – tedy, pokud se mi nezanítí bérec. Někdy si říkám, že bych se měl kapku zklidnit. Fajn víkend.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička